Autonieuws

Rolls-Royce Phantom Metropolitan Collection imponeert in Parijs

In 2003 introduceerde Rolls-Royce de Phantom die momenteel nog steeds te verkrijgen is. Om de honger naar exclusiviteit te stillen, toont het Engelse merk de Metropolitan Collection. Deze modellen zijn geïnspireerd op, zoals de naam doet vermoeden, metropolen.

Aan exclusiviteit geen gebrek bij de Rolls-Royce Phantom Metropolitan Collection. Er worden er immers slechts 20 exemplaren van gemaakt. Maar wat krijg je daarvoor, wat al die andere Phantoms niet hebben? Dat is waar de Bespoke-afdeling bij komt kijken. Deze maatwerkafdeling van Rolls-Royce kan nagenoeg elke fantasie verwezenlijken.

Houtwerk
De speciale afdeling bewijst hun eer naar ’s werelds bekendste metropolen door houten inlegwerk met daarop motieven van verschillende wereldsteden. Het natuurlijke materiaal komt op meerdere plaatsen terug, zoals in de deurpanelen, het dashboard, de middenconsole en op de achterzijde van de voorstoelen. De picknicktafeltjes achterin hebben twee verschillende exclusieve houtzijdes. Door het complexe hout- en bewerkingsproces en de hoge eisen van Rolls-Royce duurt het een houtexpert meerdere dagen om één van deze tafeltjes te maken. Zoals het Rolls-Royce betaamd zijn immers enkel perfecte onderdelen goed genoeg, wat inhoudt dat de houten panelen worden geweigerd wanneer deze minieme imperfecties bevatten. Die hoogste kwaliteitsgraad is het specifieke detail ook aan te zien. Want wanneer de tafeltjes zijn opengeklapt valt het bovenaanzicht van een metropool te zien. Klap je ze weer in, dan ontstaat er het kenmerkende perspectief van een skyline. Om welke metropool het gaat is niet bekend.

Stedelijk grijs
Naast het schitterende houtwerk is de statige Brit bekleed met nieuw ontwikkeld grijs leder, welke de naam Aetherius Grey draagt. Dit zachte materiaal is terug te vinden in het gehele interieur en moet de uitstraling van een stad reflecteren. In de Metropolitan-uitvoering is ook een unieke Bespoke-klok te vinden, die naast de tijd voor het eerst ook steden bij de passende tijdzones weergeeft.

44.000 keuzes
Van buiten is de Britse toplimousine in de Franse spotlights gehuld in de lakkleur Darkest Tungsten. Wil je jouw Rolls echter in één van de andere 44.000(!) beschikbare kleuren? Geen probleem. Zit daar alsnog niet de goede kleur tussen? Neem dan zelf je specifieke tint mee naar de fabriek in Goodwood en de Engelsen zullen hem exact dupliceren.

Gerelateerde artikelen

Fotogalerij: zo rolt de nieuwe Rolls-Royce Phantom

Fotogalleries
> Artikel lezen

Heb je 2 jaar? De Rolls-Royce Phantom configurator is live!

Autonieuws
> Artikel lezen

Rolls-Royce Wraith Drophead Coupé mag buitenspelen

Spyshots
Rolls-Royce Wraith Drophead Coupé doet eerste testritjes
> Artikel lezen

Rolls-Royce komt met Phantom Drophead Coupé Waterspeed Collection

Autonieuws
Rolls-Royce komt met Phantom Drophead Coupé Waterspeed Collection
> Artikel lezen

Eerste Rolls-Royce Phantom is al afgeleverd

Autonieuws
Eerste Rolls-Royce Phantom is al afgeleverd
> Artikel lezen

Rolls-Royce Pinnacle Travel Phantom: uithangbord Bespoke

Autonieuws
Rolls-Royce Pinnacle Travel Phantom is Bespoke showcase
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.