Autonieuws

Autoverkopen na drie kwartalen nog niet op gewenst niveau

Na drie kwartalen zijn de autoverkopen nog altijd niet aangekomen op het niveau van 2013. Dat melden de brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging op basis van de laatste verkoopstatistieken in samenwerking met RDC Centraal Bureau Mobiliteit Informatie.

In totaal werden er in de eerste negen maanden van dit jaar 284.486 nieuwe auto’s verkocht, wat 5,5% minder is dan in dezelfde periode vorig jaar toen er 301.140 auto’s op kenteken werden gezet. In de maand september werden er 30.214 nieuwe auto’s verkocht; 3,8% minder dan in september 2013.

Huis en hypotheek belangrijker
Volgens BOVAG en RAI herstelt het consumentenvertrouwen helaas niet in de mate zoals eerder voorzien voor 2014. Daarnaast staan bij veel particulieren investeringen in huis en hypotheek momenteel bovenaan de prioriteitenlijst voor wat betreft grote uitgaven. Een lichtpuntje aan de horizon verwachten de brancheorganisaties nog wel aan het einde van het jaar, als de zakelijke markt traditioneel een opleving maakt vanwege de aanscherping van de CO2-grenzen voor fiscale bijtelling per 2015.

Wie verkopen dan het beste?
Volkswagen verkoopt nog altijd het beste in Nederland, al heeft het flink moeten inleveren. In de eerste negen maanden van 2013 verkochten de Duitsers nog ruim 6.000 auto’s meer. Nu staat de teller op 30.944 stuks. Als een van de weinige heeft Peugeot daarentegen een goed jaar. De Fransen verkochten tot dusver al 1.000 auto’s meer dan verleden jaar en is mede daardoor te vinden op plaats twee van best verkopende merken. Nummer drie is Renault met 22.781 verkochte auto’s, op enige afstand gevolgd door Opel met 18.217 gezette handtekeningen. Een opsteker voor het Duitse merk dat van moederbedrijf GM de voorkeur kreeg boven Chevrolet om in Europa te schitteren. En dat hebben de vertrekkende Amerikanen geweten. Chevrolet verkocht in Nederland al niet denderend, maar nu is het pas echt bedroevend slecht. Slechts 158 nieuwe Chevy’s zijn er dit jaar verkocht. Afijn, dat was te verwachten, dus op naar de hekkensluiter van de top-5 beste verkopende merken. Dat is Ford. Met gemengde gevoelens, want waar de teller vorig jaar nog op 24.386 stond, staat ‘ ie momenteel op 16.332. Au!

Pijnloos en snel een gebruikte auto verkopen gaat gelukkig nog wel. Wie van zijn huidige auto af wil kan zijn auto verkopen via wijkopenautos.nl. Blijft er daarna nog geld over om de verkoop van nieuwe auto’s een kleine stimulans te geven!

Gerelateerde artikelen

Reed Dumais toch bijna de peperdure VW R Pikes Peak in puin

Autonieuws
> Artikel lezen

De 30 opvallendste stijgers en dalers van januari 2014

Autonieuws
Alfa Romeo zakt verder weg
> Artikel lezen

Wie wint, wie verliest? Autoverkopen 1e halfjaar 2014

Autonieuws
Fiat: 500 onverminderd populair
> Artikel lezen

Verrassende wending in autoverkopen

Autonieuws
Verassende wending in autoverkopen
> Artikel lezen

Autoverkopen april: ‘alleen dure merken blij’

Autonieuws
Autoverkopen april: ‘alleen dure merken blij’
> Artikel lezen

Autoverkopen juli: C-segment rukt op

Autonieuws
Autoverkopen juli: C-segment rukt op
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.