Autonieuws

Lamborghini Asterion stapt uit de schaduw

Lamborghini gaat ons blijmaken met een nieuwe conceptcar. Met een (donkere) teaser probeert het stierenmerk ons warm te krijgen. Of is dat al niet meer nodig omdat we de vermoedelijk geheten Asterion nu al vol in de spotlights hebben?

In een Italiaans magazine zijn deze foto’s opgedoken van een onbekende Lamborghini die verdacht veel visuele overeenkomsten vertoont met de onlangs verspreide teaser. Zekerheid dat de beide auto’s één en dezelfde zijn is er niet, maar gezien de randinformatie die er rondzingt heeft het daar in elk geval alle schijn van.

Hybride
Volgens de laatste berichten luistert de nieuwe Lambo naar de naam Asterion. Geen naam van een vechtstier die zich heeft bewezen in de arena dit keer, maar een figuur uit de Griekse mythologie. Weliswaar deels stier, deels mens. Een zogeheten minotaurus, en daarmee een interessant detail. Eerdere geruchten beweerden namelijk dat Lamborghini broedde op een (conceptuele) sportauto met hybride-aandrijving. De vermeende Asterion zou die auto kunnen zijn. Sterker, sommige media denken al te weten dat de aandrijflijn bestaat uit een V10, gekoppeld aan drie elektromotoren. Samen zouden deze goed zijn voor een vermogen van – hou je vast – 900 pk! Of dit allemaal klopt, vernemen we zeer binnenkort, want de Autosalon van Parijs, waar de Asterion zijn debuut zal beleven, vindt eind deze week al plaats.

Vierzitter
De verwijzing naar een minotaurus kan er ook op duiden dat de Asterion de gedroomde vierzitter van Lamborghini is als tegenhanger van de Ferrari FF. Als het design van de auto op deze foto’s klopt, dan heeft dat inderdaad veel weg van de vroegere Espada, een 2+2-model van weleer met achterin twee, hoewel kleine zitplaatsen.

Gerelateerde artikelen

Lamborghini Huracán Super Trofeo woest aantrekkelijk

Autonieuws
Lamborghini Huracán Super Trofeo woest aantrekkelijk
> Artikel lezen

China heeft z'n eigen Lamborghini Urus

Autonieuws
> Artikel lezen

Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht

Spyshots
Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht?
> Artikel lezen

Lamborghini Huracán LP 610-4: agressieve vechtstier

Autonieuws
Lamborghini
> Artikel lezen

Voel je een beter mens door de pauselijke Lamborghini Huracan te kopen

Autonieuws
> Artikel lezen

Lamborghini teast met mysterieus nieuw model

Autonieuws
Lamborghini teast met mysterieus nieuw model
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.