Autonieuws

Will.i.am heeft de Lexus NX graag bizar breed

De LF-NX Concept, de voorbode van de binnenkort verkrijgbare eerste crossover van Lexus, was visueel nogal extreem. De opluchting was dan ook groot toen de NX als afgezwakt productiemodel werd gepresenteerd. Maar de frontman van de band Black Eyed Peas, will.i.am, draait dat alsnog terug.

In overleg met Lexus heeft will.i.am, de artiestennaam van de werkelijk geheten William James Adams, zijn eigen NX ontworpen die gepresenteerd is tijdens de Paris Fashion Week. En zoals het een (moderne) wereldster betaamd, is het resultaat extravagant en daarmee extra opvallend. Het ontwerp heeft veel weg van de LF-NX Concept, het studiemodel voorafgaand aan de Lexus NX. 

Carbon vinyl
De speciale will.i.am-editie van de Lexus NX is gespoten in een matte, witte parelmoerlak, uitgerust met een groot, zwart getint panoramadak en staat op allesbehalve bescheiden 22 inch wielen. Achter de bemeten zwarte velgen schuilen al evenzo opvallende, oranje remklauwen. Het onderscheidende design wordt verder benadrukt door de toepassing van geborsteld aluminium en ‘carbon vinyl’. En om de exclusiviteit nog verder te benadrukken, plaatste will.i.am zijn handtekening op deze Lexus NX.

#Willpower-logo
Bandlid en ondernemer will.i.am heeft zijn design-ideeën ook losgelaten op het interieur van de Lexus NX. Het geborstelde aluminium zien we hier terug, zelfs in de vloermatten. Ook zit de muziekproducent graag op nappaleder, waarbij de stoelen en het stuurwiel voorzien zijn van een exclusief #willpower-logo. Bovendien is de auto uitgerust met vier camera’s, die tijdens het rijden elk een beeld van 180 graden doorgeven. De panoramische foto’s en video’s die dit oplevert, kunnen via Bluetooth op een smartphone worden weergegeven. Het opladen van die smartphone gebeurt overigens draadloos een zogeheten Wireless Charging Tray, een optie op de Lexus NX.

Gerelateerde artikelen

Dubbele primeur: Lexus NX mét turbomotor officieel

Autonieuws
Dubbele primeur: Lexus NX mét turbomotor officieel
> Artikel lezen

Wald International heeft z'n Lexus NX afgelakt

Tuning & styling
Wald International heeft z'n Lexus NX afgelakt
> Artikel lezen

Lexus LF-NX Crossover is serieuze blikvanger

Autonieuws
Lexus LF-NX Crossover is serieuze blikvanger
> Artikel lezen

Lexus geeft prijskaartje aan NX 300h

Autonieuws
Lexus geeft prijskaartje aan NX300h
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.