Autonieuws

Door deze Ford Mustang ging een streep

Zelden krijgen onbevoegden een kijkje diep in de designkeuken van een autofabrikant. Je zou het misschien niet denken door die vele (internet)lekkages, maar de meeste fabrikanten verzetten nog altijd bergen om nieuwe autodesigns pas vrij te geven wanneer zíj dat willen. Ook Ford, maar die er tegelijk geen moeite mee heeft kenbaar te maken welk design van de nieuwe Mustang het zoal niet heeft gehaald. Leuk om een keer te zien.

Ford heeft een nieuwe Mustang, de zevende generatie al weer. De auto oogt een tikkeltje retro, maar tegelijk ook modern en scherp. De inspiratie van het origineel uit 1964 schemert er nog steeds in door. Extra fijn is dat de nieuwe Mustang voor het eerst ook officieel in Europa te koop zal zijn, al moeten we daarvoor nog wachten tot volgend jaar, wanneer de meest hongerige Amerikaanse consumenten bediend zijn.

Rond en braaf is uit
Natuurlijk overwoog Ford meer dan één design voor de nieuwe Mustang. Echter doorgaans blijven de ontwerpen die het niet haalden voor eeuwig achter de coulissen van het merkgeheim verborgen, maar Ford gooit er toch eentje te grabbel. Daarop is eveneens een model met retro-lijnen te zien. Het lijkt zelf wat op het definitieve eindresultaat, maar het is wat ronder en braver dan wat er finaal van de productieband zal rollen. Dit is dus de Mustang die het niét werd. Gelukkig maar?

Gerelateerde artikelen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Het vermogen van de nieuwe Ford Mustang

Autonieuws
Het vermogen van de nieuwe Ford Mustang
> Artikel lezen

Eenmalige flyby: Ford Mustang F-35 Lightning II

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.