Autonieuws

Gefacelifte Honda Civic ook als Civic Sport

De negende generatie Civic is al sinds 2011 te vinden in het straatbeeld en Honda vindt dat het model nu wel rijp is voor een opfriskuurtje. Daarom komt er een milde facelift voor het 2015-modeljaar.

De facelift treft zowel de buiten- als de binnenkant. Het exterieur heeft een geüpdatet ontwerp dankzij onder meer moderne dagrijverlichting die in de koplampen is geïntegreerd en ook de voorbumper staat er strakker bij. Op de vijfdeur hatchback zit ook een vernieuwde achterbumper, gewijzigde zijskirts, een zwarte spoiler en zijn LED-lampen verwerkt in de achterlichten. De Civic Tourer, de stationvariant, moet het met minder nieuwe visuele exterieurzaken stellen, maar ontvangt wel dezelfde frontwijzigingen. 

Interieur
Om de facelift van binnen merkbaar te maken heeft Honda nieuwe stoffen gebruikt en zijn de stiksels in de hoofdsteunen aangepast. In de deurpanelen zijn chromen deurgrepen te vinden en het instrumentenpaneel is gekleurd in het zwart. Een première op de gefacelifte Civic is het Honda Connect systeem. Dit nieuwe multimediasysteem dat draait op Google Android regelt de audio en beschikt ook over allerlei online functies, navigatie alsook een achteruitrijcamera.

Civic Sport
Mensen die de Civic net iets te tam vinden kunnen na 2015 de Civic Sport bestellen. Dit sportief getinte model krijgt de beschikking over twee motoren: een 1.6 i-DTEC diesel met 120 pk en een benzine-drinkende 1.8 liter i-VTEC, goed voor 142 pk. Met een andere kleur spoiler en 17 inch lichtmetalen velgen verwijst de Sport naar de langverwachte Civic Type R. Deze twee verfraaiingen gaan samen met een andere voorbumper en zwarte hemelbekleding.

Veiliger
Honda zou Honda niet zijn als ze niet inzetten op een hogere veiligheid. Daarom komt elke Civic vanaf 2015 standaard met Honda’s City-Brake Active (CTBA). Dit systeem gebruikt radartechnologie om te weg voor de auto te scannen en remt automatisch als hij een ongeluksrisico detecteert. Dit werkt bij snelheden tot 30 km/h.

De gefacelifte Honda Civic live bewonderen? Dan kan begin oktober op de Autosalon van Parijs.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Honda Civic Type-R spreidt zijn vleugels

Autonieuws
Nieuwe Honda Civic Type-R spreidt zijn vleugels
> Artikel lezen

Honda Civic Type-R pakt Ring-record weer terug

Autonieuws
Honda Civic Type-R pakt Ring-record weer terug
> Artikel lezen

Honda Civic Type-R Concept ontketend

Autonieuws
Honda Civic Type-R Concept
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor nieuwe Honda Civic

Autonieuws
> Artikel lezen

Snikken om af-fabriek accessoires voor Honda Civic Type-R

Autonieuws
Snikken om af-fabriek accessoires voor Honda Civic Type-R
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.