Autonieuws

Eerste beelden Mercedes C 63 AMG (S)

We kunnen ons woordenboek met superlatieven wel weer uit de kast trekken want de Mercedes C 63 AMG is er! In S-uitvoering 510 pk en, hou je vast, 700 Nm sterk!

Een verrassing is het na de presentatie van de AMG GT niet meer, maar bij een auto die ook leverbaar is als leasebolide met 116 pk sterke dieselmotor is een Bi-turbo V8 met 510 pk en 700 Nm toch wel een hoogtepunt van jewelste. Mercedes geeft een begrensde topsnelheid op van 250 km/h en weet 4,1 seconden te klokken op de sprint naar de honderd. Of je met je 911 wel eventjes plaats wilt maken bij het stoplicht.

Basismodelletje met 475 pk
De C 63 AMG is er ook nog in een basisuitvoering. Voor zover je daarvan kunt spreken. Het blok ontwikkelt dan immers alsnog 475 pk en 650 Nm en weet er de M3 en RS 4 het zweet mee op de rug te bezorgen. De sprint naar 100 km/h verloopt in 4,4 seconden en ook hierbij ligt de topsnelheid op een begrensde 250 km/h.

Bescheiden, tenminste...
Zo heldhaftig als de C 63 AMG onder de kap is, zo stijlvol is zijn uiterlijk. Sportief, jazeker, maar geen overdaad. Het bumperwerk is lekker dik aangezet, de zijskirts forser van formaat en ook een achterspoiler ontbreekt niet. Maar ordinair? Nee hoor. Totdat je de motor start, zo vermoeden wij. Want de combinatie van de achtcilinder en de vier uitlaatpijpen moet die typische AMG-brul kunnen veroorzaken waarvan iedere autoliefhebber kippenvel krijgt. Oh en als je dat graag ook bij stilstand kracht wilt bijzetten dan levert Mercedes zoals het nu lijkt ook een dikker sportpakket. Maar daarover later meer, voorlopig is namelijk alle informatie gelekt en wachten we op de officieel vrijgegeven beelden in een goede kwaliteit.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.