Autonieuws

Audi Q7, R9 en A4 Coupé op komst

Audi presenteerde de afgelopen jaren een aantal spectaculaire conceptcars. De Pikes Peak Quattro is daar één van en gaat als Q7 in productie. Maar ook de Nuvolari Concept en Le Mans Quattro gaan in productie als respectievelijk A4 Coupé en R9.

Op de Detroit Motor Show in 2003 debuteerde de Audi Pikes Peak Quattro. De conceptcar moest een beeld geven van een toekomstige SUV van het merk uit Ingolstadt. In september wordt dit werkelijkheid want dan zal de Q7 worden gepresenteerd. De Q7 is grotendeels gelijk aan de Pikes Peak conceptcar uit 2003.
 
Nuvolari Concept
Naast de Pikes Peak presenteerde Audi in 2003 ook de Nuvolari Concept. De auto stond op de Salon van Genève en was een ware verrassing. De markante single-frame grille is nu het familiekenmerk van de Audi-modellen geworden en voor het eerst gepresenteerd op deze Nuvolari. Het Amerikaanse autotijdschrift Edmunds weet te melden dat de Nuvolari model zal staan voor de volgende generatie van de A4 en bijna ongewijzigd als A4 Coupé in productie zal gaan. Eindelijk kan Audi daarmee concurrentie gaan bieden aan de BMW 3-serie Coupé en Mercedes CLK.
 
Le Mans Quattro
Op de IAA in Frankfurt, eveneens in 2003, was het de Audi Le Mans Quattro die de show steelde. De supersportwagen met een 610 pk 5.0 liter V10 middenmotor weegt slechts iets meer dan 1.500 kg dankzij het Audi Space Frame in combinatie met veel aluminium en carbon. Daarmee moet de Le Mans Quattro met gemak binnen 4 seconden naar 100 km/h kunnen sprinten. Audi gaat de sportauto vanaf 2007 in productie nemen. Waarschijnlijk zal de auto de naam R9 gaan dragen.
 
In detail afwijkend
Alledrie de conceptcars die Audi in 2003 presenteerde krijgen dus een vervolg. In september presenteren ze de SUV Q7 gevolgd door de R9 en de nieuwe A4 Coupé. De auto’s zullen slechts in detail afwijken van de conceptcars en daarmee hebben we hier de toekomst van Audi op een rijtje staan.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Audi Q3 geeft z'n design bloot

Spyshots
> Artikel lezen

Audi onthult interieur e-tron (met 5 schermen!)

Autonieuws
Audi onthult interieur e-tron (met 5 schermen!)
> Artikel lezen

Abt zet Audi RS6 Avant onder hoogspanning

Tuning & styling
> Artikel lezen

'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster)

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi maakt vanafprijzen nieuwe A6 Avant bekend

Autonieuws
Audi maakt vanafprijzen nieuwe A6 Avant bekend
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.