Autonieuws

Citroën toont studiemodel C1 Urban Ride

Crossovers zijn booming business en elke autofabrikant probeert er winst uit te slepen. Citroën denkt dat zij extra verkopen zullen realiseren wanneer ze de compacte C1 iets aanpassen en hem omdopen tot de C1 Urban Ride.

Veel details zijn niet vrijgegeven, maar we zien dat het studiemodel plastic bumpers rondom, een naar achter schuivend stoffen dak en zilveren stootplaten heeft. Hierdoor krijgt de C1 een ruiger uiterlijk, ook al zal er niemand mee gaan off-roaden. Het is een auto om je te onderscheiden van de massa.

Kleine concurrentie

De C1 Urban Ride is en blijft een stadsauto, maar met crossover verwijzingen. Waar Opel de Adam Rocks net heeft geïntroduceerd kunnen de Fransen niet achterblijven. Overige concurrentie zal bestaan uit de Volkswagen crossup! en Fiat Panda 4x4. De markt is nog niet aangeboord door veel fabrikanten, dus de Fransen doen er goed aan als zij de Urban Ride snel gaan leveren. Citroën zegt het studiemodel in productie te nemen als de reacties positief zijn komend oktober in Parijs. Hij komt dan in een drie- en vijfdeurs variant.

Gerelateerde artikelen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Vanafprijs nieuwe Citroën C1 bekendgemaakt

Autonieuws
Vanafprijs nieuwe Citroën C1 bekendgemaakt
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën C1 is ook semi-cabrioletje

Autonieuws
Nieuwe Citroën C1 laat zich zien
> Artikel lezen

DS3 Crossback mikt op MINI Countryman

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.