Autonieuws

MINI Rocketman alsnog in productie?

In 2011 toonde MINI de Rocketman, weer een echt kleine MINI. Deze werd positief ontvangen op de Autosalon van Genève en MINI gaf in mei groen licht voor doorontwikkeling. Maanden later werd toch besloten dat de ontwikkelingskosten te hoog waren en vervielen de plannen. Nu lijkt het erop dat er alsnog een mogelijkheid is.

De Rocketman is qua afmetingen zo klein dat hij niet op het UKL platform kan staan. Daarom zou er een speciaal platform moeten worden ontwikkeld. Waar MINI eerder heeft aangegeven dat dit niet rendabel was, komt er nu naar buiten dat zij wellicht via een samenwerking een bruikbaar platform binnen bereik krijgen. MINI is een onderdeel van BMW welke weer samenwerkt met Toyota. Zij hebben een tijd terug de IQ gemaakt en dat is een platform waar de Rocketman gebruik van kan maken.

Daadwerkelijke productie

Als de Rocketman inderdaad in productie zou gaan, verandert er wel er een en ander. Bij het concept was er volop gebruik gemaakt van carbon, maar toekomstige MINI’s gaan gebruik maken van aluminium. Daarnaast zullen de extraverte ontwerpelementen worden bijgeschaafd. Hoofd van de ontwerpafdeling Anders Warming heeft in een interview gezegd dat het merk het idee van een kleine stadsauto ziet zitten, maar hierover niks onthult totdat een goed ontwerp klaar is. Over het interieur vind hij dat je alleen een goed stuur, goede stoel en duidelijke userinterface nodig hebt. Rijden in druk stadsverkeer is al stressvol genoeg, de bestuurder moet niet te veel afleidende elementen voor zich hebben.

Als de Rocketman wel in productie gaat hoef je deze niet te verwachten voor 2016.

Gerelateerde artikelen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Rocketman ’t dichtst bij originele Mini

Autonieuws
MINI Rocketman ’t dichtst bij originele Mini
> Artikel lezen

Mini Electric Classic kan verleden niet met rust laten

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI presenteert Olympische Rocketman Concept

Autonieuws
MINI presenteert Olympische Rocketman Concept
> Artikel lezen

MINI zet groot (geschut) in tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.