Autonieuws

Opel kondigt instapmodel genaamd Karl aan

Leuk die Adam, maar het is voornamelijk een trendy en prijzig karretje voor zijn klasse. In de jacht naar verkoopaantallen zal Opel dan ook met een échte concurrent voor de up!'s, 108's en Picanto's van deze wereld moeten komen. En dat gaat ook gebeuren, met de Karl.

De Duitsers willen vol de aanval openen op de uiterst succesvolle concurrentie in het A-segment. Momenteel heeft Opel daar niets te bieden want de Adam mag dan wel in datzelfde segment opereren, hij positioneert zich duidelijk aan de top van deze klasse. Met de Karl hoopt Opel zich stevig in dit segment te kunnen nestelen. De naam, die Duitser is dan Duits, verwijst naar de zoon van oprichter Opel Adam. Terwijl Adam Opel van Opel de grootste Duitse fietsenfabrikant maakte, waagden zijn zonen Carl, Wilhelm en Friedrich in 1898 de overstap naar de autosector. Een jaar later presenteerden de gebroeders Opel hun eerste auto.

Vaarwel Agila
Met de Karl vervangt Opel de weinig sprankelende en matig succesvolle Agila. De prijsstelling zal scherp zijn en er is veel aandacht besteed aan praktische bruikbaarheid en ruimte. De ontwikkeling van de Karl is samen met Chevrolet opgepakt die ermee een opvolger voor de Spark zullen presenteren. Nu Chevrolet zich officieel zal terugtrekken uit Europa kunnen beide bedrijven de handen volledig ineenslaan, ze hoeven immers niet meer op dezelfde markt te concurreren en kunnen elkaar vooral versterken. Opel maakt weinig concrete details bekend maar spreekt van een lengte van 3,68 m, precies 2 cm korter dan de Adam.

Gerelateerde artikelen

Nog meer keus in A-segment met Opel Karl

Autonieuws
Nog meer keus in A-segment met Opel Karl
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Opel Karl Rocks trekt de wandelschoenen aan

Autonieuws
Opel Karl Rocks trekt de wandelschoenen aan
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.