Autonieuws

Peugeot 308 GT: sportieve benzine- en diesel-308

Met de 308 GT zet Peugeot sportieve versies van de 308 op de markt. De GT's zijn leverbaar met een krachtige benzine- en dieselmotor en zowel als 5-deurs hatchback alsook als SW.

Inderdaad, er staat geen GTI, maar GT. Het is namelijk geen pure hot hatch, maar een snellere versie van de doorsnee 308. De Fransen bieden hiermee extra sportiviteit aan voor zowel de hatchback als de stationwagon.

Aandrijving
Peugeot levert in de GT zowel een benzine als een dieselmotor. Beiden specifiek voor het model. De benzinemotor is een 1.6 liter, 205 pk sterke viercilinder. Het blok ontwikkelt 285 Nm welke tussen de 1.750 en 4.500 toeren per minuut vrijkomen. Vreemd genoeg maakt Peugeot nog geen prestaties bekend, maar reken op vlotte acceleraties en een zeer respectabele topsnelheid. Schakelen gaat via een handmatige zesbak. 
De diesel is een 2.0 liter met 180 pk en 400 Nm. Die 180 pk is bij 3.750 tpm volledig beschikbaar terwijl alle Nm's vrijkomen als de naald 2.000 tpm aangeeft. In dit geval is er geen keuze wat versnellingsbak betreft: dat is altijd een zestraps automaat.

Driver Sport Pack
Onderdeel van het GT-pakket is het Driver Sport Pack. Dit houdt in dat wanneer je de knop op de middenconsole indrukt er een versterkt motorgeluid de cabine binnenkomt, het display verandert naar een rode kleur en de response op het gaspedaal alerter wordt. Het instrumentenpaneel toont hoeveel pk's en Nm's je gebruikt naast de turbodruk en de voor- en zijwaartse acceleratie.

Optisch onderscheiden
Omdat het uiterlijk van de GT moet passen bij de prestaties, is er het één en ander aangepakt. Vooraan is de leeuw verplaatst van de motorkap naar de verchroomde grille. In de koplampen zijn 62 LEDs geïntegreerd en een nieuw snufje zijn de knipperlichten welke op volgorde van binnen naar buiten knipperen.
Onder de auto liggen 18 inch ‘Diamant’ velgen. De vijfspaaks velgen helpen samen met de dubbele uitlaatpijpen aan de achterkant voor een sterkere aanwezigheid van de GT. De rijhoogte is vooraan 7 millimeter en achteraan met 10 millimeter verlaagd. De 308 GT is in de nieuwe en exclusieve lak ‘Magnetic Blue’ gespoten.
Het interieur werd bovendien aangepakt om de sportiviteit naar binnen te halen. Op de bekleding, het dashboard, de deurpanelen, versnellingspook en vloermatten is rood stiksel aangebracht. De pedalen zijn van aluminium voor de sport uitstraling.

Rijden vanaf januari 2015
De sportieve 308 GT zal worden onthuld tijdens de Autosalon van Parijs. Hij is te bestellen in november wanneer de prijzen en specificaties bekend worden gemaakt. Vervolgens staat de auto vanaf januari 2015 bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Peugeot 308 GTi: 270 pk's en two-tone carrosserie

Autonieuws
Peugeot 308 GTi: 270 pk's en two-tone carrosserie
> Artikel lezen

Peugeot-topmannen verlekkeren zich aan 308 R HYbrid

Autonieuws
Peugeot 308R HYbrid
> Artikel lezen

Rijdt de nieuwe Peugeot 308 GTi al?

Autonieuws
Rijdt de nieuwe Peugeot 308 GTi al?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.