Autonieuws

Eindelijk specificaties Lexus RC F bekend

Vanaf december vorig jaar gooit Lexus informatie de wereld in over de RC F. Echte specificaties zijn er nog niet geweest. Tot nu, en we worden er erg blij van!

Na twee weinig onthullende teasers in december 2013, en de onthulling op de Motor Show van Detroit begin dit jaar, hebben de Japanners eindelijk het bericht waarop we meer dan een half jaar op hebben gewacht. De cijfers die er toe doen. Dat de RC F een snelle rakker zou worden was zeker, maar na het lezen van de specificaties zijn we alsnog blij verrast.

'Meer dan 450 pk' wordt waargemaakt
Waar eerst een vermogen werd beloofd van ‘meer dan 450 pk’, weten we hoeveel meer dat er zijn; 477 stampende paarden om precies te zijn. De koppelcurve zakt naar beneden bij 530 Nm en de motor is verbonden met een Sports Direct Shift achttraps automaat met korte verzetten. Een lichtgewicht is de RC F niet, hij weegt 1.740 kg. Desondanks sprint de Radical Coupe in 4,5 seconden naar 100 km/h. Het maximum vermogen wordt behaald bij 7.100 tpm. Het maximumkoppel is beschikbaar tussen 4.800 en 5.600 tpm. Als je de V8 zijn gang laat gaan, stopt de elektronische begrenzing je pas op een snelheid van 270 km/h.
De RC F heeft afwijkende afmetingen ten opzichte van een standaard RC. Hij is 5 mm breder, 10 mm langer en 5 mm lager. En dat is een belangrijke reden voor zijn agressievere uitstraling.

Primeur
Voor een optimale bruikbaarheid van de aandrijfkrachten beschikt de RC F over een Torque Vectoring Differential (TVD). Het differentieel monitort G-krachten, de stand van de voorwielen alsook de aandrijfkrachten zodat hij een optimale verdeling van het vermogen aan de achterwielen kan leveren. Daarnaast kan het ook een aangedreven wiel afremmen wat resulteert in scherper rijgedrag.

Nog even wachten
Voor wie niet meer kan wachten er één wil bestellen, we moeten je helaas nog even teleurstellen. De RC F staat pas in begin 2015 bij de dealers. De prijzen worden later dit jaar bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Lexus' baby-LFA idolaat van 911 en 6-serie

Spyshots
> Artikel lezen

Lexus pronkt met LS 500h in Genève

Autonieuws
Lexus pronkt met LS 500h in Genève
> Artikel lezen

Geprijsde Lexus RC 300h nog op tijd voor de Kerst

Autonieuws
> Artikel lezen

Lexus LF-LC te koop als bloedstollende LC 500

Autonieuws
Lexus LC 500
> Artikel lezen

Lexus onthult RC 300h en RC 300h F Sport Line

Autonieuws
Lexus onthult RC 300h en RC 300h F Sport Line
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.