Autonieuws

Meer details nieuwe Hyundai i20

In aanloop naar het debuut van de gloednieuwe i20 heeft Hyundai meer details naar buiten gebracht. Zo kunnen we nu vertellen wat voor motor en gadgets de Zuid-Koreanen voor het model hebben voorzien.

De succesvolle B-segmenter is flink gegroeid. Eerder wisten we al te meldden dat de lengte en wielbasis waren toegenomen. Nu is ook bekend dat de Zuid-Koreaan 2,4 centimeter breder en 1,6 centimeter lager is. Van binnen is de i20 ruimer. Lange mensen hebben geluk, er is 2,4 centimeter meer beenruimte en 3,3 centimeter extra hoofdruimte bijgekomen ten opzichte van zijn voorganger. Hiermee wordt het interieur de ruimste binnen zijn klasse. Hyundai claimt dat in de i20 vier volwassenen en één kind in comfort kunnen reizen. De kofferbak is 10% groter waardoor de totale inhoud op 326 liter komt. Als je de rugleuningen van de achterbank neerklapt, wat een volledig vlakke laadvloer oplevert, neemt dit toe naar maximaal 1.024 liter.

Motoren

Voor Nederland is er (voorlopig) één motorisering voorzien. Het betreft de 1,25 liter viercilinder benzinemotor. Deze heeft een vermogen van 84 pk en koppel van 122 Nm. De motor in de nieuwe i20 is speciaal ontwikkeld om meer vermogen bij lagere toerentallen beschikbaar te zijn. Een dieselmotor is voor de Nederlandse markt vooralsnog niet voorzien.

Uitrusting
De uitrustings- en optieslijst van de i20 is bijzonder uitgebreid. Voor de stads- en dagrijverlichting is LED toegepast en ook de achterlichten zijn hierin uitgevoerd. De koplampen draaien bovendien mee in de bochten. Als de bestuurder even niet oplet waardoor hij buiten de rijbaan komt, helpt het Lane Departure Warning System. Een primeur voor de i20. Eveneens een primeur voor het model is de Hill Start Assist Control. Dit systeem voorkomt dat de auto achteruit rolt wanneer op een helling moet worden weggereden. Tevens is er parkeerhulp voor en achter. In het interieur zien we bovendien stuurwielverwarming, ook niet de eerste de beste optie. Laatste noviteit vormt het panoramisch zonnedak welke niet alleen kantelbaar, maar ook volledig te openen is. Volgens Hyundai uniek in dit segment.

Prijzen nog onbekend
De prijzen en andere specificaties worden bekendgemaakt in de aanloop naar de introductie tijdens de Autosalon van Parijs begin oktober. De productie zal in dezelfde maand van start gaan. De eerste exemplaren worden rond december verwacht in de showrooms.

Gerelateerde artikelen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Hyundai presenteert WRC-kanon voor 2016

Autonieuws
Hyundai presenteert WRC-kanon voor 2016
> Artikel lezen

Droomt Hyundai van een Le Mans-optreden?

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze Hyundai i20 WRC knalt in 2017 over de bospaden

Autonieuws
Deze Hyundai i20 WRC knalt in 2017 over de bospaden
> Artikel lezen

Zoveel pk's levert de Hyundai i30 N

Autonieuws
Zoveel pk's levert de Hyundai i30 N
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.