Autonieuws

Ook Morgan lanceert Special Projects Division

Autofabrikanten stampen massaal speciale afdelingen uit de grond om tegemoet te komen aan de meest extreme wensen van hun klanten. Zo ook Morgan dat met haar Special Projects Division de wensen van de meest veeleisende klanten in vervulling laat gaan. De Morgan SP1 is daarvan het tastbare bewijs.

Heel inspirerend is zijn naam niet, SP1 staat voor niets meer en niets minder dan Special Projects 1. Maar de auto is des te meer indrukwekkend. Ontwikkeld door de net in het leven geroepen afdeling van Morgan waar geheel naar wens van de klant een unieke auto ontwikkeld wordt. Een afdeling zoals we die ook bij Ferrari, McLaren en Jaguar kennen.

Afrikaans Bubinga hout
De in Afrika wonende klant van deze Morgan SP1 was zeer gecharmeerd van de LifeCar conceptcar die Morgan in 2008 presenteerde en liet de designers van Morgan daar dan ook de meeste inspiratie vandaan halen. De auto is - zoals elke Morgan - gebouwd op een houten frame en daar overheen is een aluminium carrosserie gevormd. De ruim 100 jaar vakmanschap met hout komt extra tot uiting in het interieur waar op verzoek van de klant een combinatie is gebruikt van Esdoorn en roodkleurig Afrikaans Bubinga hardhout.

iPad
Ondanks de klassieke manier van bouwen en de natuurlijke materialen bevindt zich in de SP1 moderne technologie. Zo is het infotainmentsysteem aangestuurd door een iPad. De aandrijving geschiedt door een 3.7 liter V6 van Ford welke we kennen uit de Morgan V6 Roadster. De Britten spreken over een speciaal motormanagementsysteem, op maat gemaakt uitlaatsysteem en een onderstel dat is afgestemd op sportiviteit. Over het vermogen van de V6 wordt met geen woord gerept, maar die levert ongetwijfeld meer af dan de 284 pk die standaard uit het blok komt.

Roept u maar!
Met de lancering van de SP1 wil Morgan een visitekaartje afgeven en laten zien waartoe het merk in staat is. Als het aan de Britten ligt zal dit niet de laatste SP zijn die fabriek in Malvern verlaat. Dus bij specifieke wensen en een grote voorliefde voor Morgan roept u het maar!

Gerelateerde artikelen

Morgan EV3 Junior: tegenwoordig is alles beter

Lifestyle & design
Morgen EV3 Junior is de betere driewieler
> Artikel lezen

Verjaardagsfeestje: Morgan 4/4 80th Anniversary Edition

Autonieuws
Morgan 4/4 80th
> Artikel lezen

Elektrische Morgan EV3 eind 2018 klaar voor verkoop

Autonieuws
Elektrische Morgan EV3 klaar voor verkoop
> Artikel lezen

Elektrische Morgan 3Wheeler onthuld op Goodwood

Autonieuws
Morgan EV3
> Artikel lezen

Elektrische Morgan 3 Wheeler in aantocht

Autonieuws
Elektrische Morgan 3 Wheeler in aantocht
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.