Autonieuws

Nieuwe Suzuki Vitara vanuit het niets

Het is de laatste tijd angstvallig stil rond Suzuki en zo ineens presenteert het de gloednieuwe Vitara. Dit is ‘m en hij debuut op de Autosalon van Parijs.

Mocht de nieuwe Suzuki Vitara je bekend voorkomen dan kan dat kloppen. Feitelijk is de auto het productiemodel van de verleden jaar gepresenteerde iV-4 Concept. Om de verwijzing naar dat studiemodel extra in de verf te zetten hebben de Japanners de nieuwe Vitara zelfs eenzelfde debuutkleur gegeven.

Ook als 2WD
De Vitara heeft als adequate terreinauto een naam hoog te houden, maar aangezien dat niet meer van deze tijd is zal de nieuwe generatie tevens met louter voorwielaandrijving verkocht gaan worden. Dat scheelt bovendien aanzienlijk in de kostprijs. Voor wie dat wenst zal gewoon kunnen vertrouwen op de AllGrip-vierwielaandrijving. Verder spreekt Suzuki van diverse personalisatiemogelijkheden en een programma aan aandrijflijnen die tot de schoonste is zijn klasse behoren.

Meer vanuit Parijs
Om de nieuwe Vitara, waarbij het deel ‘Grand’ opvallend genoeg ontbreekt, nog enigszins een verrassing te laten verstrekt Suzuki slechts een foto. Meer informatie en beeldmateriaal zal er vrijgegeven worden vanaf de Autosalon van Parijs, op 2 oktober.

Gerelateerde artikelen

Productieversie Suzuki iV-4 laat zich zien

Spyshots
Spyshots productieversie Suzuki iV-4
> Artikel lezen

Vernieuwde Suzuki Grand Vitara uit de markt geprijsd

Autonieuws
Vernieuwde Suzuki Grand Vitara uit de markt geprijsd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.