Autonieuws

Opel Insignia wordt nieuwe Omega

Opel heeft bekend gemaakt dat er een nieuwe Omega zal komen. De auto zal grotendeels gelijk zijn aan de in 2003 gepresenteerde Insignia. De nieuwe Omega zal pas in 2010 worden gepresenteerd.

Op de IAA in Frankfurt presenteerde Opel in 2003 de Insignia. De Insignia gaf destijds aan in welke richting Opel dacht wat design betreft. Dat deze designrichting nog steeds actueel is blijkt wel uit het bericht dat Autoscoops meldde. De Insignia zal namelijk model staan voor de opvolger van de Omega. In 2010 zal die opvolger op de markt komen.
 
Crossover
De nieuwe Omega zal geen sedan worden maar een crossover. Een kruising tussen SUV en stationwagon is niet ondenkelijk. Wel zal de gehele achterkant opnieuw worden ontworpen. Opel heeft namelijk wel geleerd van de slecht verkopende Signum. Deze hatchback-achtige achterkant heeft weinig kopers weten te trekken.
 
Sterke motoren
Volgens Autoscoops zullen er bekende benzine- en dieselmotoren worden gebruikt. Als instapper wordt vermoedelijk een 147 pk sterke 2.2 liter benzinemotor dienen en ook een 150 pk sterke diesel zal leverbaar zijn. Uiteraard zal Opel ook grote motoren gaan leveren. We praten dan over een V6 en vermoedelijk zelfs een V8.

Gerelateerde artikelen

Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit

Autonieuws
Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit
> Artikel lezen

Buick Regal GS hint alvast naar nieuwe Opel Insignia OPC

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia GSi verpulvert OPC-voorganger op de Ring

Autonieuws
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.