Autonieuws

Nieuwe Suzuki Grand Vitara in aantocht

In maart presenteerde Suzuki de Concept X2. De conceptcar zag er als opvolger van de Grand Vitara productierijp uit en onze verwachtingen waren dan ook hoog. In Japan heeft Suzuki inmiddels de opvolger van de Grand Vitara gepresenteerd.

In Japan gaat de Grand Vitara al sinds jaar en dag door het leven als Escudo. De nieuwe Escudo is in Japan inmiddels gepresenteerd en heeft zeer veel weg van de in maar gepresenteerde Concept X2. Na de Swift is de Escudo de tweede nieuwe Suzuki met een echt Europese en stoere vormgeving. Volgens Suzuki moet deze vormgeving de ´Way of Life´ uitstralen. Dat komt er kort gezegd op neer dat de auto de manier van leven moet uitstralen en daar ook uitermate geschikt voor moet zijn. De Concept X2 speelt in op de avontuurlijke mens, die ook voor de dag moet kunnen komen in de stad.
 
Ladderframe
De Suzuki Grand Vitara staat bekend om zijn goede rijeigenschappen in het terrein. Ondanks dat het nieuwe model een echte SUV zal zijn is er ook gedacht aan de terreineigenschappen. De Grand Vitara is gebouwd op een ladderframe. Alle vier de wielen worden permanent aangedreven en het centrale differentieel kan op slot gezet worden. De wielen zijn afzonderlijk geveerd en er zijn vier verschillende 4x4-instellingen; high-range, high-range lock, low-range lock en neutraal.
 
Benzine- en dieselmotoren
In Japan wordt de Grand Vitara geleverd met twee benzinemotoren. In Europa zullen er naar alle waarschijnlijkheid ook dieselmotoren aan het gamma worden toegevoegd. Benzinemotoren zijn er in de vorm van een 145 pk sterke 2.0 liter en een 185 pk sterke 2.7 liter V6 die ook in de Concept X2 lag.
 
Ruim
Ruimte is er in overvloed. De Grand Vitara mag met een lengte van 4,39 m, een breedte van 1,81 m en een hoogte van 1,70 m gerust ruim genoemd worden. De wielbasis meet 2,64 m en voldoende lang om voor veel interieurruimte te zorgen. De conceptcar was zeer rijkelijk uitgerust en de verwachting is dat de Grand Vitara dat ook zal hebben.
 
IAA Frankfurt
We moeten nog even wachten tot september wanneer Suzuki de nieuwe Grand Vitara presenteert. Op de IAA in Frankfurt zal de auto zijn Europese première beleven. Dan zullen ook alle specificaties bekend worden.

Gerelateerde artikelen

Suzuki Vitara-rijden de helft goedkoper

Autonieuws
Suzuki Vitara
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki Vitara vanuit het niets

Autonieuws
Nieuwe Suzuki Vitara vanuit het niets
> Artikel lezen

Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara

Spyshots
Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.