Autonieuws

MB Roadcars EOS met F1-aspiraties

MB Roadcars presenteerde tijdens de Top Marques show in Monaco de EOS supercar voor het eerst aan het publiek. De EOS is ontwikkeld door F1 designers en dat is terug te zien. Ook de motor die maximaal 10.000 tpm aankan is daarvan het resultaat.

De Top Marques show in Monaco is voor een autofabrikant als MB Roadcars een perfecte mogelijkheid om je auto te tonen aan je potentiële klanten. De show wordt overheerst door de topmerken zoals Ferrari, Bentley en Rolls-Royce maar ook Spyker, Saleen en Pagani presenteren daar hun programma. De show werd geopend door niemand minder dan Roger Moore en volgens MB Roadcars hebben zij veel positieve reacties gehad van zowel de klanten als de collega-fabrikanten.
 
Driezits sportauto
De EOS - Exigence of Speed - is ontwikkeld door drie designers die afkomstig zijn uit de Formule 1. Dat is heel goed terug te zien in de aërodynamische vorm van de auto en met name de voorspoiler. Het monocoque chassis is vervaardigd uit carbon en zorgt voor een extreem laag gewicht. De auto weegt in zijn totaliteit slechts 1.000 kg. Als bestuurder ziet je centraal in de auto. Naast je is aan beide kanten plaats voor een passagier.
 
500 pk V8
Het belangrijkste nieuws uit Monaco is dat MB Roadcars een partner heeft gevonden die de motor gaat ontwikkelen. De 4.0 liter V8 is afkomstig van Mader Racing en levert een maximum vermogen van 500 pk bij 9.500 tpm. Slechts 500 tpm later grijpt de toerenbegrenzer in en dat betekent dat de motor een toerental van maar liefst 10.000 toeren per minuut aan kan. Dat hoge toerental is zonder twijfel te danken aan de afkomst van de ontwerpers, namelijk de Formule 1. De motor is gekoppeld aan een zesversnellingsbak die een plaatsje hebben gevonden direct achter de bestuurder. Dit zorgt voor een optimale gewichtsverdeling.
 
In 2006 op de weg
Het heeft ruim twee jaar geduurd voordat MB Roadcars de auto in Monaco kon presenteren. Ze hopen in 2006 het eerste prototype op de weg te hebben.

Gerelateerde artikelen

Hyundai gaat toch voor compleet nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel

Autonieuws
Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel
> Artikel lezen

Reed Dumas toch bijna de peperdure VW R Pikes Peak in puin

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan: 'Nieuwe GT-R wordt snelste ter wereld'

Autonieuws
> Artikel lezen

Seetroën by Citroën dé oplossing tegen wagenziekte?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.