Autonieuws

Nieuwe Mazda MX-5 houdt zich nog eventjes verstopt

Mazda weet de spanning rond de nieuwe MX-5 goed op te bouwen. Wellicht dat dat komt doordat er wordt beweerd dat er veel veranderd zal zijn. Al lijkt dat afgaande op deze teaser niet meteen het geval.

Kodo en SkyActiv zijn de twee toverwoorden rond de nieuwe Mazda MX-5. De eerste is verantwoordelijk voor het design, de andere voor de techniek. Als we Mazda moeten geloven heeft het de kaarten van de (jarige) MX-5 opnieuw geschud. Veel zou de meest verkochte roadster ter wereld anders doen. Neem het design. Dat belooft veel flamboyanter te zijn vanwege de wulpse lijnen die de designtaal Kodo definiëren. Met de Mazda3 en Mazda6 zijn de bewijzen daarvoor al geleverd en Mazda zal dat naar eigen zeggen opnieuw doen met de nieuwe MX-5. Veelbelovende woorden van het Japans merk, maar wij houden toch nog eventjes een slag om de arm. Wie (ook) in staat is enigszins door het blauwe doek heen te prikken, ziet namelijk nog zeker veel overeenkomsten met de huidige generatie. Enerzijds nogal logisch, want Mazda wil natuurlijk niet dat de herkenbaarheid van het iconische model verloren gaat.

Stuk lichter
Onder het nieuwe koetsdesign gaan veel SkyActiv-technieken schuil die bekend staan hun efficiëntie. Zo’n beetje alles wat onder deze verzamelnaam wordt ontwikkeld is een stuk lichter, maar toch ook sterker dan wat Mazda vroeger gebruikte. Van motoren tot chassisdelen. Zo weegt de nieuwe MX-5 ongeveer 100 kilogram minder dan zijn voorganger en dat is voor een roadster in het bijzonder positief nieuws is. Wendbaarheid en inherent daaraan rijplezier staan bij dergelijke auto’s immers voorop.

Mazda onthult de nieuwe MX-5 op 3 september tijdens een evenement dat op drie locaties wordt gehouden. 

Gerelateerde artikelen

Mazda viert feest met MX-5 25th Edition en chassis volgende generatie

Autonieuws
Mazda toont nieuw chassis in MX-5 25th Anniversary Edition
> Artikel lezen

From Russia with love: Mazda MX-5 Ice Race 2014

Reportages
Dwars!
> Artikel lezen

3 september onthulling nieuwe Mazda MX-5

Autonieuws
4 september onthulling nieuwe Mazda MX-5
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.