Autonieuws

Nieuwe details BMW 7-serie, waaronder M7

Gaat het dan echt gebeuren; de sportlimousine waar velen van hebben gedroomd, maar nog altijd niet werkelijkheid hebben zien worden. Volgens Autocar is geduld (en zeuren) een schone zaak gebleken, want het Engelse automagazine beweert dat er een BMW M7 in het vat zit.

We weten al best veel van de nieuwe, zesde generatie 7-serie. Bijvoorbeeld dat de toplimousine heel veel kilo’s gaat verliezen door het gebruik van CFRP, een met koolstofvezel versterkt plastic. BMW zet intensief in op het lichte maar sterke materiaal dat kostbaar maar nog altijd goedkoper dan carbon is. Net als bij sommige andere exclusieve BMW’s zal CFRP verwerkt zijn in het dak, de motorkap en de onzichtbare architectuur van de nieuwe 7-serie. Daarnaast worden magnesium en geavanceerde staalsoorten toegepast om de auto maar zo licht mogelijk te krijgen en daarmee het brandstofverbruik tot een minimum te beperken. Veel kennis daarvoor heeft BMW opgedaan bij de ontwikkeling van de i3 en i8. Ter illustratie wordt de lichtste motorisering van de bestaande generatie als voorbeeld gesteld, de 740i. Die weegt nu nog 1.800 kg schoon aan de haak. Dat wordt, terwijl de 7 ietsje groeit en meer luxe bevat, zo’n 1.650 kg. Een 535i legt dat ook op de weegschaal. 

Zachtaardiger
Voor het onderstel gebruikt BMW een grotendeels uit aluminium opgetrokken ophanging. Deze is compleet nieuw ontwikkeld en zo ook de bij de duurdere modellen standaard aanwezige luchtvering. Samen met allerlei radar- en cameragestuurde technologieën moeten die zorgen voor een zachtaardiger weggedrag. We schrijven bewust zachtaardig, want de 7-serie was altijd al zeer comfortabel, maar tegelijkertijd de meest sportieve toplimousine op de markt, samen met de Jaguar XJ. Met de nieuwe generatie gaat BMW daarin een iets andere koers varen. Iets dat het al eerder deed met de 3- en 5-serie.

M7
Dat BMW over de gehele linie een tikkeltje softer is geworden, zullen de trouwe aanhangers van het merk moeten accepteren. München zal daar niet snel op terugkomen (omdat is gebleken dat met deze ingezette koers meer zieltjes te winnen valt). Bovendien, valt er nu echt wat te mopperen? Een M3, M4, M5, een X5 en X6 M, een M2, alsook een handvol M Performance-uitvoeringen; BMW is haar klassieke achterban echt niet vergeten. Sterker, de Beiers maken hun nog blijer door te hebben laten doorschemeren dat ze werken aan een M7. Eindelijk! De aandrijving ervan geschiedt waarschijnlijk door een verder opgevoerde 4.4 liter V8-twinturbo uit de M5.

Gerelateerde artikelen

Update: BMW 7-serie zet in op carbon en hybride

Spyshots
BMW 7-serie zet in op carbon en hybride (fotoupdate)
> Artikel lezen

BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre

Autonieuws
BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre
> Artikel lezen

'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht

Spyshots
'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht
> Artikel lezen

BMW lepelt viercilinder in 7-serie (720i)

Autonieuws
BMW lepelt viercilinder in 7-serie (720i)
> Artikel lezen

7-serie uithangbord: BMW Vision Future Luxury

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.