Autonieuws

Innovatieve Fiat Sportiva Latina

Fiat presenteerde in Barcelona de conceptcar Sportiva Latina. Met name de vele technologische noviteiten maken van de Sportiva Latina een bijzondere concept maar ook het design is opvallend te noemen.

De auto werd zelfs zo opvallend en innovatief gevonden dat Fiat er een prijs mee in de wacht heeft gesleept. Tijdens de International Motor Show in Barcelona werd een prijs gewonnen die wordt uitgereikt aan een auto met de beste innovatieve technologie.
 
Technologische noviteiten:
De Sportiva Latina is het resultaat van een innovatieve visie van Fiat’s research-afdeling. Het prototype is onder andere voorzien van de volgende technologische noviteiten:
Split frame chassis: een van de carrosserie/cockpit gescheiden chassis door gebruikmaking van individueel instelbare, dempende elementen, teneinde het rijcomfort te optimaliseren.
Eye-centered positioning system: een systeem dat de stand van stuurwiel, stoel en pedalen automatisch aanpast aan de ooghoogte van de bestuurder en hierdoor zorgt voor de beste ergonomische positie.
Steer by wire: een stuursysteem dat functioneert door middel van elektrische impulsen in plaats van de traditionele mechanische verbinding. Samen met het actieve differentieel maakt dit systeem het mogelijk om het rijgedrag van de auto aan te passen en zo ook het rijcomfort en de veiligheid te verhogen.
 
Steer by wire
Naast de ‘Sportiva Latina’ conceptcar presenteert het Centro Richerche Fiat op de International Motor Show van Barcelona een rijdend prototype van de Alfa Romeo 147 met het ‘steer by wire’ systeem.

Gerelateerde artikelen

Ook Fiat start eigen handel in klassiekers

Autonieuws
> Artikel lezen

Fiat peinst erover Alfa Romeo en Maserati te verkopen

Autonieuws
Fiat peinst erover Alfa Romeo en Maserati te verkopen
> Artikel lezen

Euro NCAP kent geen genade voor Fiat Punto

Autonieuws
> Artikel lezen

Fiat Fullback als extra stoere Cross

Autonieuws
Fiat Fullback als extra stoere Cross
> Artikel lezen

Zo de knetter! Giannini stopt Fiatje liefst 350 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.