Autonieuws

Life fast, die young: Caparo T1 Evolution

Vergeet de Koenigsegg One:1, Bugatti Veyron Super Sport en Hennessey F5. Wie het avontuurlijke credo ‘ life fast, die young’ echt wil nastreven moet de Caparo T1 Evolution hebben.

Onder de indruk van de Koenigsegg One:1, die zijn naam ontleend aan het feit dat hij een pk/gewichtsverhouding heeft van 1 staat tot 1? Het Britse Caparo haalt er de neus voor op. Hun ‘gewone’ T1 doet immers al 1 staat tot 0,86. Een vermogen van 575 pk bij een leeggewicht van minder dan 500 kilogram volstaat daarvoor. Ziekelijk snel is de Caparo T1 en in de verkeerde handen ontegenzeggelijk een suïcidale machine. Niet zozeer omdat de T1 een niet bijster unieke 330 km/h kan rijden en in krap 2,5 seconden naar de 100 km/h katapulteert, wel omdat de auto bijzonder weinig om het lijf heeft. 

Ruimte voor verbetering

Ondanks de uiterst krappe werkruimte in en rond de T1 heeft Caparo toch ruimte voor verbetering gevonden. De kleine Britse constructeur kondigt namelijk de T1 Evolution aan. Anders dan de T1 heeft deze geen open cockpit, maar een dakje. Dat druist misschien in tegen de ‘less is more’-filosofie van Caparo, maar het bedrijf kennende is die overkapping vederlicht. Bovendien spreekt Caparo over een vermogen van – hou je vast – 700 pk. Dit door grote turbo’s op de 3.5 liter V8 te schroeven. Ongelofelijk gewoon en misschien is het zodoende maar goed dat het nog niet vaststaat of de T1 Evolution straatlegaal is.

Gerelateerde artikelen

Hennessey kondigt 467 km/h snelle F5 aan

Autonieuws
Hennessey Venom F5
> Artikel lezen

De duizelingwekkende feiten van de Koenigsegg One:1

Autonieuws
1:1
> Artikel lezen

Maak kennis met de Mercedes-Benz A-klasse Sedan

Autonieuws
> Artikel lezen

Bugatti Veyron Super Sport gaat hard, heel hard!

Autonieuws
Bugatti Veyron Super Sport gaat hard, heel hard!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.