Autonieuws

Mercedes S-klasse Pullman laat zich zien

De lieve som van één miljoen euro zou de Mercedes S-klasse Pullman moeten kosten. Dat is nog een stevige duit meer dan de geflopte Maybach 62 die hij vervangt.

De Maybach 57 en 62 waren feitelijk verbouwde, flink uitgerekte en super-de-luxe S-klasses. Ze flopten faliekant en de stekker ging al weer snel uit het afgestofte prestigemerk. Het is dus best opmerkelijk dat Mercedes-Benz het met een vergelijkbaar concept opnieuw probeert. Sterker, de Pullman wekt de indruk nog meer dan een Maybach een S-klasse te zijn. Op de langere wielbasis na is het design immers gelijk.

6,4 meter
Deze patenten geven aan dat het niet lang meer kan duren totdat Mercedes-Benz de S-klasse Pullman officieel zal voorstellen. En wanneer het dat doet komt er volgens de Franse website Automoto.fr een 6,4 meter lange koets onder het doek vandaan. Dat is nog 20 centimeter meer dan de al niet malse Maybach 62. Dat vraagt zo’n beetje om een groot-rijbewijs! Ook omdat de Pullman volgens bronnen een gezonde 5.300 kilogram op de weegschaal legt. Vijf ton! Waar dit gigantische gewicht op is gebaseerd weten we niet, maar mogelijk is iedere Pullman gepantserd. Want drie ton meer wegen dan de zwaarste S-klasse tot dusver, de S 65 AMG Lang, tegen 'slechts'  een meter meer koetswerk vinden wij nogal een hoeveelheid. Afijn, tussen de voor- en achteras is een 2+2+2-stoelconfiguratie gemonteerd, waarvan de achterste fauteuils tegenover elkaar zijn gepositioneerd, ook wel bekend als de captain seat-opstelling. Ideaal voor een deftige vergadering of ultragezellig keuvelen.

Brabus
Ervan uitgaande dat het rijklaargewicht echt de vijf ton ruim overschrijdt, is het geen overbodige luxe dat de auto door een zeer krachtige motor wordt aangedreven. Maar er is nog een reden waarom Mercedes-Benz de 630 pk sterke V12-AMG voorin de Pullman lepelt. Omwille van maximale prestige welteverstaan. Want hoewel de 585 pk sterke ‘63’ V8 S de Pullman ook best vlotjes in beweging zou krijgen, is een twaalfcilinder in vele landen nog altijd het toonbeeld van status. Desalniettemin sluiten we die of een andere Mercedes-achtcilinder niet uit voor de Pullman. Huh, dus geen Brabus-blok? Maar waarom staat die tuner dan bovenaan deze alinea zal je misschien denken? Nou, leuk genoeg gaat dat bedrijf namelijk de bouw van de S-klasse Pullman op zich nemen.

Gerelateerde artikelen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes S-klasse Pullman vervangt Maybach

Spyshots
Mercedes S-klasse Pullman vervangt Maybach
> Artikel lezen

Mercedes-Benz kan nog langer dan Lang

Spyshots
Mercedes-Benz kan nog langer dan Lang
> Artikel lezen

Anderhalve ton voor Mercedes S-klasse Coupé

Autonieuws
Mercedes S-klasse Coupé
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: de sierlijke Mercedes S-klasse Coupé

Autonieuws
Officiële beelden Mercedes S-klasse Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.