Autonieuws

Lexus NX aangepakt door TRD

Lexus heeft hoge verwachtingen van de nieuwe NX, hun allereerst compacte crossover. In oktober wordt het model hier gelanceerd en alsof ‘ie nog niet opvallend genoeg is, heeft huistuner TRD dat nog ietsje aangedikt.

De Lexus NX zal in twee visuele uitvoeringen te verkrijgen zijn: als NX ‘niks’ en als NX F Sport Line. Als vanzelfsprekend is die laatste de meest sportief uitgedoste versie van het normaliter aangeboden stel, maar voor wie dat gerust nog ietsje meer mag zijn is er de TRD-uitvoering. TRD is de huistuner van Toyota en Lexus dat staat voor Toyota Racing Development en je niet moet verwarren met TMG (Toyota Motorsport GmbH), al heeft dat bedrijf ook een eigen tuningafdeling.

Japan eerst
Afijn, terug naar de NX TRD. Die is een nog grotere verschijning dan dat de F Sport Line al is. Verantwoordelijk daarvoor zijn een frontsplitter die op de bestaande bumper gemonteerd kan worden, een diffuser als uitbreiding op de achterbumper en een potig uitlaatsysteem waarbij vier pijpen onder de koets vandaan komen. De getoonde 19 inch spaakwielen zijn extra en niet bij de TRD-kit inbegrepen. Overigens is het sowieso nog maar de vraag of de optische TRD-accessoires voor de NX ook bij de Nederlandse Lexus-dealer verkrijgbaar zullen zijn. In Japan is de verkoop in elk geval al losgebarsten tegen € 3.360,- voor de bodykit en € 4.280,- voor de velgenset inclusief banden. 

Gerelateerde artikelen

Wald International heeft z'n Lexus NX afgelakt

Tuning & styling
Wald International heeft z'n Lexus NX afgelakt
> Artikel lezen

Over de top: Lexus NX door Wald International

Tuning & styling
Over de top: Lexus NX Wald International
> Artikel lezen

Dubbele primeur: Lexus NX mét turbomotor officieel

Autonieuws
Dubbele primeur: Lexus NX mét turbomotor officieel
> Artikel lezen

Lexus geeft prijskaartje aan NX 300h

Autonieuws
Lexus geeft prijskaartje aan NX300h
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.