De nieuwe Mercedes-Benz Vito: 9-persoons peoplemover

Het lag voor de hand dat de nieuwe Mercedes-Benz Vito veel zou lijken op de onlangs gepresenteerde V-klasse. En daar blijkt geen woord aan gelogen. Maar waar de V-klasse zich richt op hyper-de-luxe personenvervoer, daar is de Vito vooral geschikt voor bedrijfsdoeleinden. Alhoewel, de nieuwe Vito Tourer blijkt een ware peoplemover.

Meer dan ooit tevoren hebben de Vito en de V-klasse (voorheen Viano) een eigen rol toebedeeld gekregen. De V-klasse is een onderdeel geworden van Mercedes' personenautogamma terwijl de Vito nog altijd de bedrijfsbus is. Dat klinkt wellicht wat minderwaardig, maar met diverse carrosserievarianten, verschillende laadvermogens, een aantal wielbasis en zowel voor-, achter- alsook vierwielaandrijving is de auto gericht op veelzijdigheid.

Van uitgaansjeugd tot VIP-vervoer

Onze aandacht gaat hier vooral uit naar de Vito Tourer. Die staat naast de gesloten bestelversie en de Vito met dubbele cabine bij de Mercedes bedrijfsautodealer. Leverbaar als Base-uitvoering voor het vervoer van bijvoorbeeld uitgaansjongeren of werklieden tot aan een Pro-uitvoering met een veel luxer interieur. Er is aan boord plaats voor maximaal negen inzittenden verdeeld over drie zitrijen. Waar bij de bestelversies de nadruk ligt op maximaal laadvermogen, daar heeft Mercedes bij de Vito Tourer bewust gekozen voor een comfortabeler onderstel.

“Er is aan boord plaats voor maximaal negen inzittenden verdeeld over drie zitrijen.”

Breed motorengamma

Het motorengamma wordt gevormd door een aantal dieselmotoren. Aan de basis van het gamma staat de 1.6 liter viercilinder diesel leverbaar als 109 CDI (88 pk) en 111 CDI (114 pk). Daarboven vinden we de 2.1 liter viercilinder leverbaar in een drietal gradaties: als 114 CDI (136 pk), 116 CDI (163 pk) en 119 BlueTec (190 pk). Op de laatste twee, evenals op de 4x4-versies, is een 7G-tronic automaat standaard.

Eind dit jaar komt de nieuwe Mercedes Vito op de markt. De prijzen worden in september bekend gemaakt.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties