Autonieuws

Tweede opwarmronde nieuwe Kia Sorento

Het aftellen naar de nieuwe Kia Sorento kan beginnen. Een stel officieuze schetsen gaven daarvan als eerste blijk en nu heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant dat onderstreept met een nieuwe set teaserbeelden.

Als in Zuid-Korea eind volgende maand het doek van de nieuwe Sorento wordt getrokken gaan we kennismaken met een veel strakkere SUV dan we tot dusver van Kia gewend zijn. Een veel grotere ook, want – afgaande op de prototypes – komen er behoorlijk wat centimeters bij. Vooral de achterpassagiers gaan daarvan profiteren, met naar verwachting ook meer beenruimte op de derde zitrij. Ondanks de toegenomen buitenmaten zal de nieuwe Sorento minder kilo’s op de weegschaal leggen en dat is een goed voorteken voor het gemiddelde verbruik van de motoren. In het bijzonder voor de Nederlandse markt waar dat en de gemiddelde CO2-uitstoot nogal bepalend is voor de vanafprijzen.

Hybride meest interessant
Een slecht voorteken is dan weer dat verschillende bronnen melden dat de Sorento opnieuw met grote, relatief onzuinige krachtbronnen zal worden geleverd. Natuurlijk zullen die minder dorstig zijn dan voorheen, maar of dat voldoende is om de nu best stevige prijzen te drukken is maar de vraag. Naar verwachting wordt de hybride-uitvoering de meest interessante voor ons. Tenminste, als Kia niet al te veel compensatie vraagt voor de complexere hybridetechnologie. Eind dit jaar of begin 2015 weten we daarover meer, want dan zullen de orderboeken worden geopend. 

Gerelateerde artikelen

Dit is er veranderd aan de Kia Sorento

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Sorento op schetsen te zien

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste spyshots gloednieuwe nieuwe Kia Sorento

Spyshots
Eerste spyshots gloednieuwe nieuwe Kia Sorento
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.