Autonieuws

Eenmalige flyby: Ford Mustang F-35 Lightning II

Ford grijpt zo’n beetje alles aan om de jarige Mustang in het zonnetje te zetten. De laatste geslaagde poging is deze Mustang Lightning II, een one-off geïnspireerd op het modernste jachtvliegtuig van de Amerikaanse luchtmacht.

De Ford Mustang Lightning II is vernoemd naar de gelijknamige Lockheed F-35 van de Amerikaanse en op termijn ook de Nederlandse luchtmacht (want voorgekomen uit het JSF-programma) en een eenmalig eerbetoon aan de US Airforce. Of, om in luchtmachttermen te blijven, een flyby, een term die in 1986 wereldfaam kreeg dankzij een bijdehandse Tom Cruise in de filmklassiek Top Gun.

In de verf
De meeste Lockheed F-35 Lightnings zijn eigenlijk in saai staalgrijs gehuld, op een enkeling na en uiteraard heeft Ford die onmiddellijk herkenbare uitvoering – waarbij de staart in de gele verf is gezet – als inspiratiebron voor de unieke Mustang gebruikt. Een brede striping en de toevoeging van een fikse spoilerkit maken het plaatje van de Mustang Lightning II aan de buitenzijde compleet, om vervolgens binnenin nog eventjes door te gaan met het toevoegen van gele accenten.

Veiling
Zoals dat vaak gaat met een one-off wordt de auto, die gestoeld is op de Mustang Coupé met 5.0 liter V8, geveild. Ford hoopt op een zo hoog mogelijke opbrengst, want het afgehamerde bedrag gaat naar EAA Young Eagles, een organisatie die kinderen inzage geeft in de luchtvaart om ze zo geïnteresseerd te krijgen in die wereld.

Gerelateerde artikelen

Verrassing: ook al nieuwe Ford Mustang Convertible

Autonieuws
Ford Mustang Convertible
> Artikel lezen

Het vermogen van de nieuwe Ford Mustang

Autonieuws
Het vermogen van de nieuwe Ford Mustang
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Mustang massaal gereserveerd

Autonieuws
Nieuwe Ford Mustang massaal gereserveerd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.