Autonieuws

Zeus Twelve: auto, motor en boot in 'package deal'

Het Zweedse Grey Design geeft een vervolg aan haar plannen voor de introductie van de Zeus Twelve. Twee jaar geleden lieten ze ons al weten aan een zeer exclusieve sportauto te werken, maar er zit nog meer in het vat. Wie voor de Zeus Twelve gaat krijgt er meteen een motorfiets en een sportboot bij. Ontworpen met dezelfde visie.

Voor wie ons artikel van twee jaar geleden niet meer kan herinneren - en dat nemen we je niet kwalijk - gaan we nog even terug in de tijd. We vertelden je toen dat Gray Design, het bedrijf achter de Zeus Twelve, een grote naam is. Gray Design ontwerpt al jaren exclusieve jachten, interieurs en sportauto's. En dat wilden ze nu ook uit eigen naam gaan doen. Het opgerichte Zeus Twelve moet daaraan gestalte gaan geven. Exclusief, want er worden slechts 12 exemplaren van de sportauto gebouwd.

“1,3 miljoen, dat valt ons behoorlijk mee gezien de exclusiviteit van het drietal.”

Drietal kost bijna 1,3 miljoen

Maar de Zeus Twelve-lijn gaat nu nog een stap verder. Behalve een auto heb je als klant ook de mogelijkheid een bijpassende motorfiets en sportboot te bestellen. Ook gelimiteerd tot twaalf exemplaren. Bij elkaar opgeteld een investering van bijna 1,3 miljoen euro. En dat valt ons behoorlijk mee gezien de exclusiviteit van het drietal.

Scionne sportauto
We beginnen bij de tot Scionne gedoopte sportauto. Die is gebaseerd op de Lotus Elise waardoor over zijn rijgedrag geen twijfel hoeft te bestaan. Motorisch is er de bekende 217 pk en 240 Nm sterke viercilinder waarmee in iets meer dan 4 seconden naar 100 km/h kan worden gesprint. De koets, bijna geheel uit carbon, heeft wel wat trekjes van zowel de Lamborghini Gallardo alsook de Aventador.

“Nou, als je het ons vraagt kun je hier ook prima de blits mee maken zonder geflankeerd te worden door een megajacht.”

Thorium motorfiets

Thorium, zo noemt Zeus Twelve de elektrische motorfiets die geheel in dezelfde stijl is vormgegeven. De Zweden claimen een range van 276 km en een voor een elektrisch aangedreven motorfiets zeer indrukwekkende sprinttijd naar 100 km/h in 3,9 seconden. In samenwerking met Bang & Olufsen heeft Zeus een audiosysteem op de motorfiets gemonteerd waarmee niet alleen je persoonlijke muziek te beluisteren is, maar ook het geluid van een verbrandingsmotor kan worden opgewekt.

Avalonne sportboot
Het slotstuk van de Zweedse ontwerpers is de Avalonne. Volgens hen een veelzijdige boot die met net geen 14 meter compact genoeg is om aan boord te kunnen van een megajacht. Nou, als je het ons vraagt kun je hier ook prima de blits mee maken zonder geflankeerd te worden door een megajacht. De maximumsnelheid ligt op 72 km/h(!) en de romp is geheel vervaardigd uit carbon. Aan boord is ruimte genoeg om een nachtje te verblijven (voor 4 personen).

De prijzen
Zeus maakt tegelijkertijd de prijzen bekend. De Thorium motorfiets kost $ 89.000,-, de Scionne sportauto $ 389.000,- en voor de sportboot moet $ 789.000,- worden afgerekend. Koop je ze alledrie dan zijn de Zweden zo vriendelijk je 18 mille tegemoet te komen.

Gerelateerde artikelen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen

Rimac ontvangt zegen en geld van Porsche

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki Jimny: een echte terreinvreter

Autonieuws
Nieuwe Suzuki Jimny
> Artikel lezen

Patenten tonen alvast BMW 8-serie Cabrio en Gran Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.