Autonieuws

Nieuwe instapdiesel met 20% voor Mercedes GLA

De Mercedes-Benz GLA-klasse is een stukje goedkoper geworden met de komst van een nieuwe instapdiesel. Extra goed nieuws is er voor de zakelijke rijder, want deze C 180 CDI komt in aanmerking voor 20% bijtelling.

De 180 CDI is bekend uit de A- en de B-klasse en ook in de Mercedes GLA levert de 1.5 liter viercilinder-dieselmotor een maximum van 109 pk en 260 Nm. Voor de acceleratie naar 100 km/h wordt 12 seconden opgegeven voor de versie met handbak. Indien de 7G-Tronic automaat de overbrenging voor rekening neemt verloopt de sprint een tiende sneller. De topsnelheid verandert er niet van. Beide versies kunnen 190 km/h bereiken en als gemiddeld verbruik wordt respectievelijk 4,0 en 3,9 l/100 km gemeld, terwijl de CO2-uitstoot op 105 en 103 g/km ligt. Die waardes zijn voldoende voor 20% bijtelling.

Uitrusting (Lease Edition)
Speciaal voor de zakelijke markt heeft Mercedes-Benz de GLA 180 CDI Lease Edition samengesteld. Deze is standaard uitgerust met Actieve parkeerassistent inclusief Parktronic, cruise control, een met leder bekleed stuurwiel, Audio 20, een Becker Map Pilot-navigatiesysteem, Bi-Xenon koplampen, een licht- en zichtpakket en 17 inch wielen van het type Line Style. Prijzen beginnen bij € 38.295,-.

Grotere diesel voor 200 CDI
Mercedes heeft de introductie van de GLA 180 CDI meteen aangegrepen om de GLA 200 CDI van een harttransplantatie te voorzien. Dat model heeft nu een cilinderinhoud van 2.2 in plaats van 1.8 liter. Het maximale vermogen blijft echter onveranderd met 136 pk en een trekkracht van 300 Nm, maar ondanks het grotere slagvolume is ‘ie wel zuiniger dankzij talrijke efficiëntie verhogende functies. Zo bedraagt het gemiddelde fabrieksverbruik 4,1 l/100 km, wat twee tiende van een liter lager is dan voorheen. Of dat ook een lagere vanafprijs heeft opgeleverd is niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz GLA is naar de sportschool geweest

Autonieuws
Mercedes-Benz GLA is naar de sportschool geweest
> Artikel lezen

Mercedes GLA 45 AMG nu echt officieel

Autonieuws
Mercedes GLA 45 AMG
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.