Autonieuws

Quant e-Sportlimousine maakt stap richting productie

Wat waren wij begin dit jaar onder de indruk toen Quant op de Autosalon van Genève de e-Sportlimousine onthulde. Een schitterend gelijnde sportcoupé met onderhuids revolutionaire techniek waar je u tegen zegt. Bijna te mooi om waar te zijn was ons gevoel. Maar het in Liechenstein gevestigde Quant heeft nu een grote stap gemaakt.

Vorige week werd de Europese typegoedkeuring toegekend aan de e-Sportlimousine. En daarmee heeft de auto een kenteken gekregen en mag hij officieel de weg op. Nog als ontwikkelingsprototype, maar volgens Nunzio La Vecchia, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het model, wordt in razend tempo gewerkt aan een productiemodel. Bij de onthulling in maart liet men weten dat er voor het einde van dit jaar vijf prototypes de weg op moeten en daar is de eerste stap nu voor genomen.

Vooruitstrevende accutechniek
Meest uniek aan de e-Sportlimousine is zijn manier waarop de energie wordt opgeslagen. Niet in traditionele accu's, maar in een zogenaamde ‘flow cell'. Daarbij wordt het vloeibare elektrolyt - dat normaal in de accu's gevangen zit - in een externe tank opgeslagen en door de accu's wordt gepompt. Het resultaat is dat de e-Sportlimousine tot 600 km kan rijden op het batterijenpakket.

“Evenzo imponerend is dat de welbekende sprint van 0 naar 100 km/h in slechts 2,8 seconden geschied.”

Prestaties van supercar-niveau

Elke afzonderlijke elektromotor heeft een piekvermogen van 925 pk en levert een duizelingwekkend koppel van 2.900 Nm. Hou die schrik nog even vast, want als alle vier de elektromotoren optimaal samenwerken is een topsnelheid van ruim 380 km/h haalbaar. Evenzo imponerend is dat de welbekende sprint van 0 naar 100 km/h in slechts 2,8 seconden geschied, ondanks dat het leeggewicht van de Quant e-Sportlimousine op een corpulente 2,3 ton ligt. Ongelofelijk! Als Quant dit daadwerkelijk tot productie kan brengen dan hebben we te maken met een nieuwe stap in elektrotechniek.

Gerelateerde artikelen

Groen licht voor Quantino en Quant F

Autonieuws
Groen licht voor Quantino en Quant F
> Artikel lezen

Koenigsegg presenteert geavanceerde elektrische auto

Autonieuws
Koenigsegg presenteert geavanceerde elektrische auto
> Artikel lezen

Quant steekt de kop weer op met e-Sportlimousine

Autonieuws
Quant steekt de kop weer op met e-Sportliousine
> Artikel lezen

Quant e-Sportlimousine boezemt louter ontzag in

Autonieuws
Quant e-Sportlimousine
> Artikel lezen

Vierdeurs Koenigsegg Quant laat zich zien

Autonieuws
Vierdeurs Koenigsegg Quant laat zich zien
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.