Autonieuws

Nieuwe Mazda2 is officieel!

Na de lekkage van gisteren heeft Mazda vandaag haar nieuwe benjamin geheel vrijgegeven. Laat je overigens niet voor de gek houden door zijn Japanse naam Demio, in ons land zal de compacte hatchback gewoon als Mazda2 door het leven gaan.

Dat Mazda het spannende KODO-design van de eerdere studiemodellen overeind zou houden wisten we na de gelekte afbeeldingen van gisteren al. Dat maakt het feit echter niet minder leuk, want wat is de Mazda2 optisch een leuke hatchback geworden! In een tijd dat de vormgeving steeds meer meespeelt bij de aanschaf van een nieuwe auto lijkt ons dit een slimme zet van de Japanners.
Ook het design van het interieur overtuigt meteen. De opgeruimde middenconsole oogt fris en hoogwaardig, al is het even afwachten of dit niet enkel voor de meest luxe variant weggelegd is.

SkyActiv
Op technisch gebied schermt Mazda opnieuw met tal van SkyActiv-hoogstandjes, zoals bijvoorbeeld de gloednieuwe SkyActiv-D met 105 pk. Naast deze dieselmotor zal de Mazda2 tevens te verkrijgen zijn met een 1.5 liter benzinemotor in diverse vermogensvarianten. Tezamen met de SkyActiv maatregelen op het gebied van de body, chassis en transmissies belooft dat veel goeds voor zowel het verbruik als de uitstootcijfers. Gegevens daarover heeft Mazda overigens nog niet voor handen.

i-ActivSense
Spaarzaam is Mazda tevens met andere details omtrent haar nieuwe benjamin. De Japanners wekken onze interesse met fraaie termen als het MZD Connect infotainmentsysteem en het omvatrijke veiligheidspakket i-ActivSense, maar details ontbreken helaas. Deze zullen ongetwijfeld naar buitenkomen wanneer de Demio in de herfst van dit jaar in Japan op de markt komt. Wanneer Mazda de 2 naar ons land brengt is vooralsnog onduidelijk. Wij houden je op de hoogte!

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Mazda2 staat Barcelona goed

Fotogalleries
De nieuwe Mazda2 staat Barcelona goed
> Artikel lezen

Dit kost de nieuwe Mazda2 op z'n minst

Autonieuws
Mazda2 krijgt prijskaartje
> Artikel lezen

Mazda dipt vele modellen in sportsaus

Autonieuws
Mazda 2 en CX-3
> Artikel lezen

Dit kost de nieuwe Mazda2 op z'n minst

Autonieuws
Mazda2 krijgt prijskaartje
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.