Autonieuws

Nieuwe Mazda2 lekt van alle kanten

Mazda heeft z’n nieuwe 2 klaar. Dat blijkt uit deze eerste afbeeldingen die op het wereldwijde web zijn verschenen via de website met de toepasselijk benaming Carscoops. In Japan zal Mazda’s kleinste overigens nog steeds door het leven gaan als Demio.

Eind april konden we dankzij de tekenkunsten van illustrator RM Design al een voorproefje van de nieuwe Mazda2 tonen en nu blijkt hoe dicht het geschatte design bij de werkelijkheid zat. Op zijn beurt blijft het definitieve uiterlijk van de nieuwe Mazda2 erg dicht in de buurt van dat van de Hazumi Concept. Mazda kennende was dat ook verwacht.

Opgeruimd interieur
Van het uiteindelijke interieur waren wij dat nog niet zo zeker, want dat van de conceptcar zag er – voor een B-segmenter – wellicht iets teveel van het goede uit. De verrassing is zodoende des te mooier dat Mazda ook hier trouw is gebleven aan de Hazumi. Bijzonder gelikt en bovendien prettig rustig en opgeruimd ook het dashboard, met enkel de klimaatbediening en een grote centrale draaiknop in de middenconsole, waarmee overige autofuncties via het centrale display kunnen worden opgeroepen, als fysieke knoppen. Zelden zagen we zo’n clean interieur, maar we houden nog eventjes een slag om de arm of dat niet alleen geldt voor de topuitvoeringen.

Motoren
Aan motoren rekenen we op een 1.5 liter SkyActiv-diesel met 105 pk en 250 Nm aan koppel, een 1.5 liter viercilinder-benzine, die er met twee vermogensafgiftes komt, en een 1.3 liter benzine waarover nog erg zwijgzaam wordt gedaan.

Gerelateerde artikelen

Meer over Mazda’s nieuwe dieselmotor

Autonieuws
Meer over Mazda’s nieuwe dieselmotor
> Artikel lezen

Hazumi Concept stuwt aan op nieuwe Mazda2

Autonieuws
De Mazda Hazumi: levendige dynamiek
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.