Autonieuws

Nieuwe Kia Sorento lel van een SUV

De vraag naar grote SUV’s is sterk geslonken. Toch weerhoudt dat Kia niet om de ooit zo immens populaire Sorento een vervolg te gegeven. In 2015 komt ‘ie en de nieuwe generatie belooft – geheel tegen de trend in – echt een kleerkast van een auto te worden.

Nog zo’n 10 centimeter erbij en de Kia Sorento kan zich qua formaat meten met de Mercedes-Benz M-klasse. Of er zoveel lengte bijkomt, valt nog erg lastig in te schatten met die ‘hoofddoek’ over de achterzijde, maar dat er centimeters bijkomen, is zeker. Een deel van die toegenomen lengte komt ten goede aan de wielbasis, vooral bedoeld om meer plaats te kunnen bieden aan de personen op de laatste, derde zitrij.

Hybride
Maximaal zeven personen kan de nieuwe Sorento kwijt en daar zullen vooral de Amerikanen blij mee zijn. In Europa heeft de Sorento zijn beste tijd wel gehad. We zien de vraag naar grote SUV’s hier niet zo gauw op het oude niveau terugkeren sinds de opmars van compacte crossovers als Kia’s eigen Sportage.
Ook de verkrijgbare motoren helpen daarin niet echt mee. Naar verluidt zal de nieuwe Sorento namelijk leverbaar zijn met een 2.4 en een 3.3 liter GDI-benzine, beide relatief grote en minder CO2-vriendelijkere motoren. En de Europese heffingen kent voor dergelijke krachtbronnen geen genade. Alleen de derde aandrijflijn heeft mogelijk een kans van slagen. We duidden daarmee op de hybride-variant, die dankzij een lagere CO2-uitstoot er minder bekaaid van afkomt. Tenminste, als Kia niet al te veel compensatie vraagt voor de complexere hybridetechnologie. Begin 2015 weten we daarover meer, want rond die tijd vindt de introductie plaats.

Gerelateerde artikelen

Kia komt met prijzen en uitrustingen voor nieuwe Sorento

Autonieuws
Kia komt met prijzen en uitrustingen voor nieuwe Sorento
> Artikel lezen

Nieuwe Sorento terecht Kia's nieuwe vaandeldrager

Autotests
Nieuwe Sorento terecht Kia's nieuwe vaandeldrager
> Artikel lezen

Eerste spyshots gloednieuwe nieuwe Kia Sorento

Spyshots
Eerste spyshots gloednieuwe nieuwe Kia Sorento
> Artikel lezen

Dit is er veranderd aan de Kia Sorento

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.