Autonieuws

3 september onthulling nieuwe Mazda MX-5

Op 3 september 2014 is het zover. Op die datum gaat Mazda ons verblijden met de nieuwe MX-5. ’s Werelds best verkochte roadster – waarvan er sinds 1989 zo’n 950.000 van verkocht zijn – is dan toe aan zijn vierde generatie.

Mazda onthult de nieuwe MX-5, die dit jaar z’n 25ste verjaardag viert, tijdens een evenement in het Spaanse Barcelona op 3 en 4 september en tijdens simultane evenementen in de Verenigde Staten en Japan. Wat weten we al van de nieuwe MX-5? Nou, al best veel. Op de New York Motor Show stelde Mazda immers al het onderstel van de vierde generatie voor. Een veelbelovend chassis dat lichter is dan dat van de huidige editie en met een iets meer centraal (voor de inzittenden) opgestelde motor voor een nog gunstiger zwaartepunt.

Lichter en (mogelijk) krachtiger
Ook doorgaans positief is een wagengewicht dat hoe lager, hoe beter is. Naar verluidt verliest de MX-5 zo’n 10% van zijn gewicht. Bovendien zijn de kilo’s gunstiger verdeeld over de auto. Verder beschikt de nieuwe MX-5 onder andere over een meer geavanceerde achterophanging. Die zou meer vermogen aan moeten kunnen, maar of Mazda daaraan gehoor geeft, is nog niet bekend. Dat de motoren doorweekt zijn van SkyActiv-technologieën is als vanzelfsprekend omdat Mazda inmiddels niet beter meer weet. Omdat de 2.5 liter SkyActive-G benzine hoogstwaarschijnlijk niet past in de MX-5, zal de tweeliter-versie daarvan de sterkste aanjager verkrijgbaar zijn. Momenteel levert die op z’n best 165 pk af. Dat is 5 pk meer dan de krachtigste MX-5 nu, wat een schamele winst lijkt te zijn, maar vergeet het geslonken wagengewicht van de nieuwe generatie niet.

Gerelateerde artikelen

Mazda komt met restauratieplan voor originele MX-5

Autonieuws
Mazda komt met restauratieplan voor originele MX-5
> Artikel lezen

From Russia with love: Mazda MX-5 Ice Race 2014

Reportages
Dwars!
> Artikel lezen

Mazda viert feest met MX-5 25th Edition en chassis volgende generatie

Autonieuws
Mazda toont nieuw chassis in MX-5 25th Anniversary Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.