Autonieuws

Nederlanders geloven niet in zelfrijdende auto

Autofabrikanten zetten er groots op in, maar wij Nederlanders geloven nog niet zo in de zelfrijdende auto, zo blijkt uit onderzoek. Een meerderheid van de Nederlandse automobilisten (59%) is er (nog) niet van overtuigd dat we in de toekomst met zelfrijdende auto’s de weg op gaan.

Van alle ondervraagden denkt slechts 7% dat het wel de kant van zelfrijdende auto’s op zal gaan. Binnen die groep is iedereen het er wel over eens dat het nog wel even kan duren voordat deze innovatie op grote schaal zal worden toegepast. Het duurt nog zeker vijf jaar of langer aldus de meerderheid van de ‘helderzienden’.

"Het is zo eng!"
Dat we er met zijn allen nog even aan moeten wennen is heel begrijpelijk. Een kwart geeft dan ook aan het vooral eng te vinden om niet meer de macht over de auto te hebben. Een op de vijf mensen laat bovendien weten de ontwikkeling eerst even te willen afwachten en langzaam op zich in te laten werken.

“Google zet er zo groots op in dat we er vanzelf aan gaan wennen, het accepteren en er van zullen gaan genieten zelfs.”

Wen er maar alvast aan

Laten we er maar wel alvast aan gaan wennen. Want dat zelfrijdende auto’s de toekomst zijn kunnen we gerust concluderen. Autofabrikanten, maar ook een technologiereus als Google zet er zo groots op in dat we er vanzelf aan gaan wennen, het accepteren en er van zullen gaan genieten zelfs. Het lijkt eng, maar het heeft talloze voordelen. En wist je dat onze moderne auto’s al grotendeels zelf kunnen rijden? Deze spectaculaire video toont dat op confronterende wijze.

Bron: Het Nationale Automobilisten Onderzoek

Gerelateerde artikelen

Google onthult eerste volledig autonome auto

Autonieuws
Google onthult eerste volledig autonome auto
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste 100 zelfrijdende Volvo’s de weg op

Autonieuws
Eerste 100 zelfrijdende Volvo’s de weg op
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.