Autonieuws

Opel Adam Rocks: 3-in-1 voor 18.000 euro

Het is een hatchback, een crossover en een cabriolet in één. Tenminste, zo wil Opel vast graag dat we de Adam Rocks zien. Het is in ieder geval een uniek concept. En nu Opel de prijzen van de Adam Rocks bekend heeft gemaakt weet je meteen of een bezoek aan de dealer de moeite waard is.

Het gaat echt te ver om de Adam Rocks een cabrio te noemen, dat weten wij ook, maar het klinkt wel leuk om de Adam als een 3-in-1-auto te betitelen. Hij heeft in ieder geval een uniek concept geïntroduceerd. Nog nooit eerder hebben wij een kleine hatchback gezien met off-road looks gecombineerd met zo'n groot open dak. Dus wat originaliteit betreft gunnen wij Opel alle eer.

Twee motoren op de prijslijst
De Adam Rocks moet zich wat ons betreft toch gaan bewijzen tegenover de Fiat 500C en Citroën DS3 Cabrio. En dat doet hij qua prijsstelling heel sterk. Nogmaals, het is geen echte cabrio maar het open gevoel komt wel in de buurt van beide genoemde concurrenten die ook geen volwaardige cabriolets zijn. En hij is ook net even wat goedkoper. De prijslijst start bij € 17.995,-. In dat geval ligt onder de motorkap een 90 pk en 166 Nm sterke en gloednieuwe 1.0 liter driecilinder. Wie nog wat meer vermogen wenst kan diezelfde motor met 115 pk bestellen. De prijs bedraagt dan € 19.595,-.

“Het gaat echt te ver om de Adam Rocks een cabrio te noemen, dat weten wij ook.”

Standaarduitrusting

Over uitrusting valt niet te klagen. Behalve het stoerdere uiterlijk staan ook electronic climate control (ECC), een met leder bekleed stuur, verwarmbare buitenspiegels, cruisecontrol en radio/CD-speler met Bluetooth-aansluiting voor mobiele telefoons standaard op de bestellijst. Het unieke stoffen Swing Top-dak, dat in slechts vijf seconden elektrisch is te openen, en de gepersonaliseerde sleutel behoren ook tot de standaarduitrusting.

De Opel Adam Rocks is vanaf heden te bestellen. De eerste exemplaren zullen in oktober naar ons land komen. Helaas net te laat voor de zomer

Gerelateerde artikelen

Opel Adam Rocks: cabrio en crossover in één

Autonieuws
Opel Adam Rocks: cabrio en crossover in één
> Artikel lezen

Eerste foto´s dakloze Opel Adam Rocks

Autonieuws
Eerste foto´s dakloze Opel Adam Rocks
> Artikel lezen

Opel Adam Rocks Concept mixt mini-crossover en cabriolet

Autonieuws
Opel Adam Rocks Concept mixt mini-crossover en cabriolet
> Artikel lezen

Nog geen plannen met Pasen? Ga naar de haaien bij Opel

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.