Autonieuws

Renault-Nissan deelt nu de lakens uit bij Lada

De investering van 750 miljoen dollar heeft zijn doel bereikt: Renault-Nissan heeft vanaf heden de volledige zeggenschap over AvtoVAZ, het Russische bedrijf met Lada als bekendste autofabrikant.

In 2008 legde de Renault-Nissan-alliantie al bijna een miljard euro op tafel voor een belang van 25% in AvtoVaz. Vier jaar later maakte de Japans-Franse groep bekend te azen op een controlerend belang in de wegkwijnende fabrikant van Russische voertuigen, waarvan Lada de bekendste is. Dat leidde al tot enkele tot Lada omgetoverde Dacia’s en Nissan’s.

Totale controle
Persagentschap Reuters rapporteert dat Renault-Nissan sinds deze maand een belang heeft van 67,1% in de holding die Avtovaz controleert (want eigenaar van 74,5% van de aandelen). Dat betekent dat de autogroep er nu de lakens uitdeelt, al zal dat niet zonder slag of stoot gaan. Renault-Nissan krijgt namelijk een hele kluif aan Avtovaz, want het bedrijf presteert alles behalve goed. Eerder deze maand moest het bedrijf nog 13.000 mensen aan de deur zetten. De modellen van het merk vallen immers in ongenade bij de Russische consument. Maar Renault-Nissan gelooft in het potentieel en denkt het tij te kunnen keren. Een vertrouwen dat het autoconcern put uit het succes van Dacia.

Gerelateerde artikelen

Lada toont C-Cross concept in Moskou

Autonieuws
Lada toont C-Cross concept in Moskou
> Artikel lezen

Lada schudt zijn verleden af met de X-Ray Concept

Autonieuws
Lada schudt zijn verleden af met de X-Ray Concept
> Artikel lezen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.