Autonieuws

De Ferrari SP America in al z'n glorie

Ferrari SP is druk geweest. Tegelijkertijd met de extravagante F12 TRS werd deze SP America namelijk gebouwd én afgeleverd. De TRS was al in het wild gespot en nu, na een paar gedeeltelijke foto's, is deze creatie dan ook vanuit alle standen en hoeken op de gevoelige plaat vastgelegd. Ferrari kiest er overigens voor om hem op het Goodwood Festival of Speed aan de wereld voor te stellen.

Het lijkt wel een vooraf opgezette, gefaseerde onthulling die Ferrari voor de SP America in de agenda had staan. Eerst een mysterieuze motorkap-shot, later werd de luchthapper-rijke neus gesnapt toen hij in een vrachtwagen werd geladen en nu volgt dus een volledige set foto's. 

Fastback
Vermoedens die eerder heersten kunnen nu dan ook met zekerheid worden ontkracht. Zo ging namelijk de ronde dat dit, net als de F12 TRS, een versie zonder dak zou worden. De keuze is echter op een fastback-achtige daklijn gevallen die sterk doet denken aan de legendarische Ferrari 250 GTO. Beide klanten waarvoor de one-off's bestemd zijn, hebben dus veel sympathie voor de oudere Ferrari's; de TRS heeft immers veel weg van de 250 Testa Rossa.

Aerodynamica
In de basis zijn beide auto's overigens 'gewone' F12berlinetta's met een V12 in het vooronder. Of daar iets aan versleuteld is, is niet zeker. En dus gaan we uit van de standaard specificaties: 740 pk, 690 Nm, een topsnelheid van 340 km/h en een 0-100 km/h-tijd van 3.1 seconden. Allerminst beschamende tijden, die wellicht nog wat aangescherpt worden door de vele aanpassingen aan de carrosserie van de SP America. Al die luchthappers en welvingen moeten immers ergens toe dienen, toch?

Gerelateerde artikelen

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

Autonieuws
F12 TDF
> Artikel lezen

Configurator Ferrari 812 Superfast is slecht voor je

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Ferrari F12 TRS geïnspireerd op 250 Testa Rossa

Autonieuws
Officieel: Ferrari F12 TRS geïnspireerd op 250 Testa Rossa
> Artikel lezen

Ferrari SP America afgeleverd aan veeleisende klant

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.