Autonieuws

McLaren geeft gelimiteerd vervolg aan MSO 650S

McLaren Special Operations (MSO) hield zich tot voor kort nog op de achtergrond wat betreft hun werk. Een enkele keer zagen we een bijzondere one-off langskomen, maar naast het bouwen van die volledig unieke wagens houdt het maatwerkatelier zich tevens bezig met het personaliseren van al bestaande modellen. Daar komt nu het eerste productiemodel van.

We leerden McLaren Special Operations kennen toen het maatwerkatelier de futuristische X-1 in het leven riep. Dat was een one-off die, naast bestemd te zijn voor een klant, vooral een showcase was van het kunnen van MSO. Daar geeft de afdeling nu een vervolg aan door een vervolg aan hun conceptcar te geven. Niet zo gek lang geleden toonde MSO namelijk met gepaste trots een 650S Coupé, voorzien van een scheut carbon en details die je normaliter niet op McLaren's optielijst vindt. Die nemen ze nu in productie. Gelimiteerde productie, welteverstaan, want van zowel de Coupé als Spider worden er 50 gemaakt.  

Veel keus, weinig keus?
Bij een personaliseringsafdeling denkt menig autoliefhebber waarschijnlijk aan 'ongelimiteerde mogelijkheden'. In het geval van MSO zal dat niet anders zijn, maar toch kiest de afdeling ervoor om de keuzemogelijkheden voor hun 650S te beperken. Er is namelijk keuze uit slechts drie kleuren: Papaya Spark, het bekende knaloranje, Agrigan Black, wat zwart met een rode gloed is, en Sarigan Quartz, het zilver van de afgebeelde 650S.

Anders dan anders
MSO onderscheidt hun creatie van normale 650S-en door een nieuw soort velg te monteren. In totaal bespaart dit kwartetje lichtmetalen wielen 4 kilogram ten opzichte van standaard velgen. Verder is, net als bij de conceptcar, veelvuldig gebruikgemaakt van carbon. Onder andere de zijskirts en diffuser zijn volledig uit het ultra-sterke goedje vervaardigd. Binnenin levert MSO slechts één kleurstelling: zwart leder en eveneens zwart alcantara. Een speciaal plaquette is de finishing touch die je verzekert dat je iets bijzonders rijdt.

Gerelateerde artikelen

McLaren Special Operations voor 650S en 12C

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste details nieuwe McLaren Super Series

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren onthult race-650S op Goodwood

Autonieuws
McLaren onthult race-650S op Goodwood
> Artikel lezen

Prestaties McLaren 650S: dit kan ‘ie! (+prijs)

Autonieuws
Prestaties McLaren 650S: dit kan ‘ie!
> Artikel lezen

McLaren Special Operations demonstreert kunnen met MSO 12C

Autonieuws
McLaren MSO 12C
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.