Autonieuws

550 pk sterke Range Rover Sport introduceert ‘SVR’-label

Ze verschillen compleet, en toch hebben de simultaan geïntroduceerde 550 pk sterke Range Rover Sport en de productieversie van de Jaguar F-type Project 7 het nodige gemeen. Beide zijn uitgerust met een uitgeknepen versie van de 5.0 liter V8-Supercharged en, interessanter, luiden het nieuwe SVR-performancelabel in.

Jaguar Land Rover, het concern, kondigde onlangs aan de activiteiten van haar reeds bestaande maatwerkafdeling Special Vehicle Operations (SVO) te intensiveren om een bredere groep klanten specifieker van dienst te kunnen zijn. En terwijl het ene merk dat heugelijke feit luister bijzet met het nogmaals presenteren van de F-type Project 7, doet de ander dat met deze Range Rover Sport SVR.

2015
Echter, waar het bij de exclusieve F-type gaat om een productiemodel, bevindt de Range Rover Sport SVR zich nog in de conceptfase. In de staart weliswaar, maar dat vindt Land Rover genoeg om de camouflage nog eventjes op de koets te houden. In de loop van 2015 zal de verkoop van start gaan en vanaf dat moment kunnen kopers hun hart ophalen aan de meest sportieve Range Rover ooit gebouwd. Met een 550 pk is de SVR ook meteen het krachtigste model van het florerende SUV-merk allertijden.
Details van de op scherp gezette 5.0 liter V8-Supercharged worden helaas nog niet vrijgegeven. Maar met de wetenschap dat de 510 pk sterke configuratie van dezelfde achtcilinder de Range Rover Sport al in 5,3 seconden naar 100 km/h weet te krijgen, schatten we zo in dat de SVR wel eens onder de ‘magische’ vijf seconden wil duiken. In een SUV! Desondanks prijst Land Rover niet zozeer de kracht van de SVR, maar diens wendbaarheid en alerte stuurgedrag. Het moet niet gekker worden! We kijken nu al uit naar een kwartetgevecht met daartussen ook de BMW X5 M, Mercedes M 63 AMG en de Porsche Cayenne Turbo S.

Meer SVR in de maak
En de goed-nieuws-show is nog niet over. De Range Rover Sport SVR is namelijk pas het begin van een reeks performance-modellen van Land Rover. Nu we dit weten, kan het haast niet anders dat er van de Evoque en de nieuwe Freelander ook zo’n heet exemplaar in de maak is, of in elk geval op de planning staat. Van de ‘klassieke’ Range Rover weten we dat nog niet zo zeker, omdat dat vlaggenschip zich qua concept alsmede in de consumentenperceptie niet zozeer leent als performance-SUV.

Gerelateerde artikelen

Range Rover Sport RS traint in het hol van de leeuw

Spyshots
Range Rover Sport RS traint in het hol van de leeuw
> Artikel lezen

Range Rover Sport P400e aan de stekker

Autonieuws
> Artikel lezen

Overfinch trekt alle registers open voor Range Rover Edition

Tuning & styling
> Artikel lezen

´Eerste RS-model Range Rover nog dit jaar´

Autonieuws
´Eerste RS-model Range Rover nog dit jaar´
> Artikel lezen

Excentriek gecamoufleerde Range Rover Sport RS op de Ring

Spyshots
> Artikel lezen

Range Rover Sport trotseert 'stairway to heaven'

Autonieuws
Range Rover Sport trotseert 'stairway to heaven'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.