Autonieuws

‘Gefacelifte Ford Focus ST ook als diesel’

Aankomend weekend zal Ford de gefacelifte Focus ST presenteren op het Goodwood Festival of Speed in Engeland. Het grootste nieuwtje: de populaire hot hatch zal voor het eerst verkrijgbaar zijn met een dieselmotor.

Sinds 2002 zijn er 140.000 exemplaren van de Ford Focus ST verkocht, wat een verdienstelijk aantal is voor een hot hatch. De vernieuwde versie is bedoeld om een nieuwe verkoopronde aan te zwengelen. Het cosmetische nieuws bestaat zoal uit een front dat weer in lijn is gebracht met de begin dit jaar geïntroduceerde Focus-modellen. Binnenin zal de vernieuwde ST genieten van een dashboard dat meer opgeruimd is en daarmee rustiger op het netvlies ligt. En het model kan natuurlijk buigen over de allerlaatste features die Ford rijk is.

Krachtige TDCi
Motorisch verandert er waarschijnlijk niets en dan hebben we het over de bekende 2.0 liter EcoBoost. De geblazen viercilinder-benzineturbo houdt zijn 250 pk en 360 Nm. Meer is er eigenlijk ook niet per se nodig, behalve als Ford zich heel graag wil mengen in de strijd die Renault en Seat momenteel aan het uitvechten zijn. Dan moeten er een paar pk’s bij. Maar goed, laten we dat nog even afwachten en onze blik vooral richten op het grote, vermeende motorennieuws. Sommige bronnen zijn er namelijk stellig zeker van dat de Focus ST ook met een dieselmotor verkrijgbaar zal zijn, een primeur voor een snelle Ford. Het zou gaan om een 2.0 liter TDCi met 184 pk. En laat dat vermogen nu exact hetzelfde zijn als dat de Seat Leon FR TDI en de Volkswagen Golf GTD weten op te wekken.Gerelateerde artikelen

Verrassend: Ford Focus ST ook als Wagon

Autonieuws
Verrassend: Ford Focus ST ook als Wagon
> Artikel lezen

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Spyshots
> Artikel lezen

Ford Focus ST concurrerend geprijsd

Autonieuws
Ford Focus ST concurrerend geprijsd
> Artikel lezen

Ford Focus-broeders krijgen allemaal ‘Aston Martin grille’

Spyshots
Ford Focus-broeders krijgen ‘Aston Martin grille’
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.