Autonieuws

Deze knotsgekke Volkswagen Beetle GRC spuwt 544 pk

Redbull en knotsgekke acties gaan hand- in hand. Iets waaraan Volkswagen, al dan niet genoodzaakt, graag aan meewerkt om succesvol kans te maken op het winnen van het Red Bull Global Rallycross Championship. Voor actieve deelname aan dit kampioenschap heeft het namelijk deze Beetle GRC ontwikkeld, die bol staat van de energie.

Om fatsoenlijk voor de dag te komen in het rallycross-kampioenschap moest er natuurlijk het één en ander aan deze Volkswagen New Beetle veranderd worden. De dikke, aerodynamische bodykit en ook de flinke vleugel achterop de auto springen daarbij in het oog, maar ook koelsleuven in de motorkap en in de kofferklep zijn speciaal op deze Beetle GRC. Onder al dat uiterlijk vertoon zit echter iets veel mooiers: een limited-slip differentieel dat gekoppeld is aan vierwielaandrijving. Een must bij rally-rijden.

Specifiek vermogen
Verder is de ophanging aangepast voor een optimale wegligging en rolt de Beetle GRC op 17 inch lichtmetaal omhuld door Yokohama competitie-banden, waarachter weer stevige remmerij schuilt. Dit alles is gemonteerd om de Beetle een beetje in bedwang te houden, want bij het zien van deze cijfers is al die techniek absoluut geen overbodige luxe. Want wat te denken van 544 pk uit een slechts 1.6 liter grote viercilinder! Het specifieke vermogen komt daarmee op een ongelooflijke 340 pk per liter. Vanuit stilstand naar 100 km/h knallen is dan ook in een oogblink voorbij. In iets meer dan twee seconden zit dat erop. Wauw!

Gerelateerde artikelen

Extra zonnige temperaturen in Volkswagen Beetle Cabrio van Abt.

Tuning & styling
Tempratuur stijgt in Beetle Cabrio van Abt
> Artikel lezen

Volkswagen Polo R WRC Rally klaar voor de start

Autonieuws
Volkswagen Polo R WRC Rally klaar voor de start
> Artikel lezen

Muzikaal eerbetoon: Volkswagen Beetle 'Beetles Edition'

Autonieuws
Volkswagen Beetle 'Beetles Edition'
> Artikel lezen

Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.