Autonieuws

‘Nieuwe Skoda Superb in potlood gehuld’

Realistisch gezien kan deze schets door elke redelijk getalenteerde hobbyist zijn gemaakt. Maar voor hetzelfde geld waren dit de eerste, concrete lijnen van de nieuwe Superb. Achter de schermen is de ontwikkeling van Skoda’s vlaggenschip immers al in volle gang.

Over pak ‘m beet 2 jaar van nu zal de nieuwe Skoda Superb worden geïntroduceerd. De topman bij de Tsjechische fabrikant, Winfried Vahland, heeft al nadrukkelijk te kennen gegeven dat de auto een behoorlijke metamorfose zal ondergaan. Dat is stilletjes zelfs een noodzakelijk kwaad, nu Skoda er zelf schuldig aan is dat de Octavia op dit ogenblik meer waarde voor zijn geld biedt dan de Superb. Om zich hiervan los te weken, zal er een frisse wind door de volgende generatie van die laatste moeten gaan, meent Vahland.

Strakker, groter, luxer
Hoe Skoda daar ongeveer invulling aan geeft liet het zien op de Autosalon van Genève. Daar stond op een sneeuwwitte beursvloer de niet te missen, bladgroene VisionC te schitteren. Echt een lel van een auto, die desondanks elegant oogde dankzij erg strakke lijnen. Deze schets vertoont veel overkomsten met de VisionC Concept, maar waarbij het front een stuk realistischer is vormgegeven, te zien aan de meer alledaagse koplampunits. De tekening zou dus legitiem kunnen zijn, maar Skoda houdt daarover de kaken stijf op elkaar.
Zeker is in elk geval dat de nieuwe Superb gemiddeld zo'n 100 kilogram lichter is dan de uitgaande generatie. Sowieso zullen alle onderhuidse technieken niet langer 'tweederangs’ zijn, maar van hetzelfde niveau als waarover de producten van Volkswagen beschikken. Door deze Duitse gründlichkeit in combinatie met (hopelijk) oud-Tsjechische prijzen
komt het vast weer helemaal goed met de Superb.

Gerelateerde artikelen

Skoda-dealer laat klanten kiezen: Superb of BMW 5?

Autonieuws
Skoda-dealer laat klanten kiezen: Superb of BMW 5-serie?
> Artikel lezen

Opgefriste Skoda Superb vanaf de zomer te koop

Autonieuws
Opgefriste Skoda Superb vanaf de zomer te koop
> Artikel lezen

‘Frisse wind door volgende Skoda Superb’

Autonieuws
‘Frisse wind door volgende Skoda Superb’
> Artikel lezen

Skoda Superb en Superb Combi krijgen vanafprijs

Autonieuws
Skoda Superb en Superb Combi krijgen vanafprijs
> Artikel lezen

Nu al een facelift voor Skoda Superb?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.