Autonieuws

Bijgepunte Peugeot 508 is officieel

Drie jaar na dato gaat de Peugeot 508 zijn tweede ronde in. Een bijgewerkt familiegezicht is het grootste wapenfeit dat de Fransen hebben doorvoeren op hun middenklasser. Maar dat is zeker niet het enige nieuws.

Om de middenklasser in de D-segment-race te houden heeft Peugeot de 508 strakgetrokken. Rondingen in de grille en de rest van het front hebben plaatsgemaakt voor rechte, hoekige lijnen die rechtstreeks van de Peugeot 308 lijken te komen. Ook de verlichting is, zowel vóór als achter, aangepakt. De dagrijverlichting, richtingaanwijzers en mistlampen schijnen allen hun LED's naar voren en ook de koplampen kunnen, weliswaar optioneel, als full-LED worden uitgevoerd. Achteraan zijn de lichtunits enkel hertekend.

Rustiger
Met de komst van de 308 bracht Peugeot een zeer strak interieur op de markt dat veel rust uitstraalt. Weinig poespas, zo min mogelijk knoppen en een zeer functioneel design. Dit werd onder andere verwezenlijkt door het touchscreen, dat nu ook zijn weg vindt naar de 508. Daarop zijn functies, die eerder met de knoppen op de middenconsole moesten worden aangesproken, te bedienen. Resultaat: het knoppencluster is weggehaald en een rustigere middenconsole werd gecreëerd. Overigens is het in dat interieur beter vertoeven dan voorheen, doordat Peugeot twee nieuwe opties op de 508 beschikbaar maakt: dodehoekbewaking en een achteruitrijcamera.

Nieuwe motoren
Peugeot grijpt deze facelift tevens aan om twee nieuwe motoren te introduceren. De eerste is een 1.6 liter THP-benzinemotor met 165 pk en Stop&Start die de 155 pk sterke 1.6 vervangt. Naast sterker is het nieuwe blok ook schoner: 129 versus 144 g/km. Helaas niet voldoende voor een lagere bijtelling, maar misschien evenwel voor de vraagprijzen.
Ook brengt Peugeot een nieuwe dieselmotor naar het vooronder van de 508, die wél als 20%-bijteller te rijden zal zijn. Dit is een 2.0 liter BlueHDi met 150 pk die slechts 105 gram CO2/km uitstoot. Beide motoren zijn overigens gekoppeld aan handgeschakelde zesbak.

RXH
Tot slot nog eventjes de hybride-aangedreven 508 RXH. Die is enkel optisch veranderd. De aandrijflijn van dit hybridemodel bestaat nog altijd uit een 2.0 liter HDi-diesel met 163 pk en 37 pk sterke elektromotor die bijspringt om extra stuwkracht te genereren. Met een uitstoot van slechts 85 gram CO2/km valt die dit jaar nog in de 14% bijtellingscategorie.

Prijzen en leveringsdata worden eind juli bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Bijgewerkt familiegezicht voor Peugeot 508

Autonieuws
Peugeot 508
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Peugeot 508 HYbrid4 ook na 1 juli 14% bijtelling

Autonieuws
Peugeot 508 HYbrid4 ook na 1 juli 14% bijtelling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.