Autonieuws

Peugeot viert 30 jaar GTi met speciale 208

Peugeot's GTi-label viert dit jaar z'n 30ste verjaardag op het Goodwood Festival of Speed, eind deze maand. En om die party te vieren nemen de Fransen onder meer een speciale 208 GTi 30th Anniversary mee. Om ons alvast warm te maken is er een teaser het internet op geslingerd.

Veel info geeft Peugeot ons derhalve niet over deze speciale 208 GTi, want het moet natuurlijk wel spannend blijven, maar toch is er een aantal details bekend. Zo zal de hot hatch de welbekende hillclimb op het Goodwood-landgoed racen en is hij het hele weekend te bewonderen bij het 'First Glimpse'-onderdeel van het evenement. Daar worden nieuwe auto's en conceptcars doorgaans aan het publiek getoond. De brute 2008 DKR staat overigens ook op Goodwood eind volgende week (27-29 juni).

Union Jack
Verder geeft Peugeot prijs dat het eenzelfde soort introductie wordt als die van de RCZ R van vorig jaar. Leggen we daartussen een link met de 208 GTi, dan komen we tot de conclusie dat deze 30th Anniversary Edition wel eens hoge ogen zou kunnen gooien qua vermogen. Uit hetzelfde blok halen de 208 GTi en de RCZ R namelijk respectievelijk 200 en 270 pk. Over al het andere laat Peugeot ons in het ongewis, buiten het feit dat er een Union Jack onder de grille van de 208 prijkt. Dit kan echter gewoon duiden op zijn Engelse onthulling, dus veel meer hoeven we er waarschijnlijk niet achter te zoeken.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Peugeot 208 start bij € 13.990,-

Autonieuws
Peugeot 208
> Artikel lezen

Peugeot 208 BlueHDi: 2.152 km op één tank

Autonieuws
Peugeot 208 Blue HDi
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.