Autonieuws

Schaalmodel verklapt Porsche 911 GT3 RS

Eens in de zoveel tijd komt het voor, dat een schaalmodel een nog te onthullen nieuwkomer verklapt. Nu lijkt de Porsche 911 GT3 RS dat te zijn overkomen.

Met de prototypes nog vers in het geheugen valt ons oog meteen op het rooster in het voorscherm. Die zijn we nog niet eerder tegengekomen op een RS van Porsche, en feitelijk is het grotere rooster in het achterscherm en met eenzelfde doel – het koelen van de remmen – ook nieuw, maar dan voor een 911 GT3 RS. Op bijvoorbeeld de Turbo-modellen is het een bekend detail. En natuurlijk ontbreekt een gigantische achtervleugel niet. Die heeft allereerst een heuse functie, namelijk het creëren van extra neerwaartse druk, maar stilletjes is het daarnaast ook een beetje een handelsmerk van de über-Elfer's geworden.

Turbotechnologie?
Ondanks dat er krachtigere 911 op het leveringspalet prijken, is de GT3, in het bijzonder de RS-versie, traditioneel de meest hardcore 911. Een sportauto die het mes op de keel van de enthousiaste bestuurder kan zetten als deze niet bekwaam genoeg is. Welke motor Porsche daarvoor extra scherp geslepen heeft, is voor het eerst ietwat onzeker. Steevast klopt er in de GT3 een atmosferisch hart, maar dat zou zomaar anders kunnen zijn bij de nieuwe. Er gaan geluiden dat Porsche mogelijk de overstap heeft gemaakt naar turbotechnologie, al willen we dat zelf (liever) nog niet geloven. Dat het vermogen rond de 500 pk zal bedragen klinkt ons aannemelijker.

Gerelateerde artikelen

Gloednieuw motorblok voor elke Porsche 911 GT3, type 991

Autonieuws
Gloednieuw motorblok motor voor elk Porsche 911 GT3, type 991
> Artikel lezen

De 911-meester rijdt: de Porsche 911 GT3 RS

Spyshots
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 R klaargestoomd voor 2013

Autonieuws
Porsche 911 GT3 R klaargestoomd voor 2013
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.