Autonieuws

Jaguar-Land Rover richt maatwerkafdeling op

Merken als Porsche en BMW pakken er al groots mee uit en dat succesniveau hoopt Jaguar-Land Rover nu ook te benaderen. Met de nieuw opgezette Special Operations-afdeling bieden beide Britse merken hun klanten namelijk meer keuzes dan voorheen.

Wat een maatwerkatelier annex personaliseringsafdeling doet, weten we allemaal. Special Operations pakt het niet anders aan en gaat de koper van een Jaguar of Land Rover overtuigen hun auto volledig custom (of bespoke, zoals de Engelsen zo mooi zeggen) te laten samenstellen. Zo kan men vrijwel elk gewenste lakkleur laten maken en aanbrengen, zijn er bijzondere soorten leder en houtsoorten, en kan elke klant de kleinste details naar wens veranderen.

Zelfstandig
Toegegeven, volledig nieuw is Special Operations niet, maar de afdeling treedt nu wel meer op de voorgrond. Voorheen was het slechts een klein groepje medewerkers dat voor de veeleisende klant extra werk verzette. Dat kleine groepje wordt nu flink uitgebreid naar 150 man, die dus ook veel meer klanten op hun wenken kunnen bedienen.
In een eigen technisch centrum gaan die honderdvijftig specialisten naast het verfraaien van normale productiemodellen ook op een Heritage-afdeling aan de slag. Die onderhoudt klassieke Jaguars en Land Rovers en kan deze desnoods tot in de puntjes restaureren. Ook kan Special Operations in samenwerking met de klant een compleet eigen automobiel ontwikkelen, à la Ferrari SP.

Gerelateerde artikelen

Pinarello Dogma F8 ontwikkeld in Jaguar's windtunnel

Lifestyle & design
Op naar drie
> Artikel lezen

Gelimiteerd actiemodel: Land Rover Evoque SD4 Dynamic

Autonieuws
Gelimiteerde voordeeluitvoering voor Evoque SD4 Dynamic
> Artikel lezen

Feestmodel: Land Rover Discovery XXV Edition

Autonieuws
Feestmodel: Land Rover Discovery XXV Edition
> Artikel lezen

Land Rover kondigt Discovery Sport aan

Autonieuws
Land Rover
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.