Autonieuws

Vernieuwde Audi A7 Sportback te bestellen

Audi Nederland heeft een (lager) prijskaartje om de nek van de vernieuwde A7 Sportback gehangen en meldt meteen dat de stijlvolle vierdeurs-coupé per direct besteld kan worden.

Prijzen van de subtiel gefacelifte Audi A7 Sportback vangen aan bij € 59.900,- en dat is ietsje lager dan de € 60.710,- waarvoor de instapversie voorheen de showroom verliet. Er zit hierbij echter wel een addertje onder het gras, want het gaat om de tweeliter TFSI-uitdossing van de A7, die pas in december zal worden geleverd en nog niet van meet af aan beschikbaar is. Die krachtbron heeft overigens de beschikking over 252 pk's en is standaard uitgerust met S-tronic automaat.

Voorkeur voor diesel
De rest van het bescihkbare motorenspectrum bestaat voornamelijk uit dieselmotoren. Nieuw is de 3.0 liter V6 TDI ultra met 218 pk, beginnend bij € 66.500,- en plaatsnemend onderaan de voorlopige prijslijst. Dezelfde zescilinder-TDI is ook de basis van alle andere dieseluitvoeringen. Als 218 pk sterke TDI quattro is de vanafprijs op € 72.500,- vastgesteld en daarboven staat de TDI clean diesel quattro met 272 pk, goed voor een prijskaartje van € 77.900,-. De drieliter V6 is er ook als biturbo, waarmee hij 320 pk aan alle vier de wielen beschikbaar stelt en vanaf € 82.500,- in de boeken staat. In de uitgaande A7 is deze krachtbron overigens nog goed voor 313 pk, maar dat maakte hem ook ietwat goedkoper. Voor € 81.020,- was die namelijk aan te schaffen. Deze sterker geworden variant is overigens uitgerust met Tiptronic-automaat, terwijl alle anderen de S-tronic gebruiken.

Krachtpatsers
Kijkend naar de benzinemotoren moet men dus nog even wachten op de tweeliter viercilinder, maar wie toch al voor meer power in de markt was heeft Audi al twee opties klaar liggen. Ten eerste de 3.0 V6 TFSI met compressor, een motor die ook in de S4 en S5 ligt en uit een vermogen van 333 pk kan putten. Deze is vanaf € 76.500,- te bestellen en vervangt de uitgaande drieliter turbo-V6 met 310 pk. Hiervoor diende eerder nog € 75.160,- te worden overgemaakt naar de dealer.
Nog krachtiger is de 4.0 liter V8 TFSI in de S7 Sportback, goed voor een verhoogd vermogen van 450 pk. Verhoogd? Jazeker, Audi heeft de S7 een boost van 30 pk ten opzichte van zijn voorganger gegeven. Hij is echter ook duurder geworden dan voorheen, want de € 121.500,- waarvoor hij voortaan in de boeken staat is hoger dan de € 118.710,- die eerder afgetikt moest worden. Op de vernieuwde RS7 Sportback is het nog even wachten tot december.

Rijker aangekleed
Over bijna de hele linie vallen de prijzen dus ietsje lager uit dan voorheen. Dat betekent echter niet dat Audi dat doorvertaald naar de uitrusting, want de A7 Sportback wordt juist rijker aangekleed dan eerder. Standaard beschikt elke A7 al over LED-koplampen, MMI radio plus en het Audi Sound System met telefoonverbinding. Optioneel is de nieuwe Matrix-verlichting te bestellen.

Gerelateerde artikelen

Hier zijn de vernieuwde Audi A7 en S7 al

Autonieuws
Hier zijn de vernieuwde Audi A7 en S7 al
> Artikel lezen

Alles over de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A7 Sportback
> Artikel lezen

Ook Audi RS7 Sportback strakgetrokken

Autonieuws
Ook Audi RS7 Sportback strakgetrokken
> Artikel lezen

Audi A7 betrapt met 'zelfdenkende' Matrix-verlichting

Spyshots
Ook Matrix-verlichting voor Audi A7
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A7 Sportback heeft een vanafprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.