Autonieuws

Nissan heeft een nieuwe Navara

De nieuwe Nissan Navara is er. Met een nieuw design, andere kleuren en een volledig hertekend interieur. Maar dat is natuurlijk niet het enige te melden nieuws.

De Nissan Navara, die zowel met een enkele als een dubbele cabine wordt verkocht, bevat naast de in de intro al opgesomde nieuwigheden ook een kersvers onderstel, voorzien van een nieuwe vijf-link achterwielophanging voor de Double Cab-versie. Het comfort en stuurgedrag is daarmee aanzienlijk verbeterd, terwijl de ophanging 20 kilo minder weegt dan het bladveersysteem van de vorige generatie.

King Cab
De King Cab, de versie voor het ruigere werk, is uitgerust met betere bladveren. Die zijn niet alleen zeven kilo lichter dan voorheen, maar verhogen ook de achterste vrijloophoek met 3,1 procent. Bovendien is de rijgeluiden verder teruggedrongen. Tevens is de draaicirkel verkleind om ook in de stad van enig nut te zijn.

Laadcapaciteit
De meeste pick-ups worden intensief gebruikt als werkpaard. Dat weet Nissan maar al te goed en dus is de Navara ontworpen om flink te kunnen worden belast. Met een laadvermogen van meer dan een ton en een potig trekgewicht van 3,5 ton is hij berekend op zware klussen. De zogeheten C-profielen met verschuifbare klemmen in de laadbak zijn ontworpen om lading van alle soorten en maten veilig vast te zetten. Voor nog meer bruikbaarheid is de laadvloer van de Double Cab-uitvoering met 67 mm verlengd tot 1.578 mm. De King Cab biedt een laadlengte van 1.788 mm.

Moderner interieur
De cabine is moderner en luxer dan ooit tevoren, waarbij vooral aandacht is besteed aan de kwaliteitsindruk. Dit komt onder meer tot uiting in het hoge resolutie TFT-scherm en het algehele chiquere ontwerp, inclusief de stoelen. Tot de uitrusting behoort zoal gescheiden klimaatregeling, evenals verbeterde ventilatie en stoelen voor passagiers achterin (Double Cab).

Motoren
Nissan levert de NP300 Navara, zoals 'ie officieel heet, met een nieuw ontwikkelde 2.3 dCi-dieselmotor, goed voor 160 pk of 190 pk. Een handbak is standaard, terwijl een 7-traps automaat optioneel wordt aangeboden (alleen op de Double Cab-uitvoeringen). Tevens is er keuze uit 2WD of 4WD-aandrijving.
Van de beide diesels wordt overigens beweerd dat ze tot wel 24% zuiniger met brandstof omspringen dan de uitgaande motoren. Liever benzine-rijden, dan heb je pech. Nissan Nederland gaat die 2.5 liter viercilinder niet voeren.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Nissan Pathfinder en Navara

Autonieuws
Vernieuwde Nissan Pathfinder en Navara
> Artikel lezen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan Sparky: een Ute op Leaf-basis

Autonieuws
...
> Artikel lezen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nissan Navara: nieuwe pickup met SUV-trekjes

Autonieuws
Nissan Navara: nieuwe pickup met SUV-trekjes
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.